Mladík (†20) spadl ze soklu bývalého Stalinova pomníku: Smrt pod kyvadlem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mladík (†20) spadl ze soklu bývalého Stalinova pomníku: Smrt pod kyvadlem!

Mladík zemřel na následky poranění hlavy, které si přivodil pádem v Letenských sadech.
Mladík zemřel na následky poranění hlavy, které si přivodil pádem v Letenských sadech. (David Malík)

Odměřuje čas... na lásku, život i smrt! Ze zdi u metronomu na pražské Letné se v pátek večer zřítil Slovák (†20). Spadl z 10metrové výšky na hlavu.

Na soklu bývalého Stalinova pomníku se sešla parta mladých. Zda se jen kochali jedinečným pohledem na metropoli, či případně i popíjeli, šetří policie. Bylo krátce po osmé, když jeden z kluků spadl dolů. Kamarádi okamžitě volali záchranku. „Podle telefonátu bylo zřejmé, že jde o velmi vážný stav, poraněný byl v bezvědomí. Na místo jsme vyslali lékařskou i záchranářskou službu, byli na místě sedm minut od přijetí výzvy,“ popsala mluvčí záchranářů Jana Poštová. Do té doby mu ostatní podle pokynů operátorky poskytovali první pomoc. Doktor se pomocí přístrojů a léků snažil stabilizovat jeho stav a sanita vyrazila do nemocnice. Nikdo z jeho známých, které na místě legitimovala policie, nechtěl ani pomyslet, že kyvadlo nad nimi stále stejnými pohyby napravo a nalevo odpočítává poslední okamžiky jejich kamaráda. V záchrance při převozu zemřel... „Kriminalisté do současné doby nezjistili prošetřováním žádné cizí zavinění,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Pražský metronom

Dílo sochaře Vratislava Nováka bylo instalováno v roce 1991 v místě bývalého Stalinova pomníku v Praze na Letné u příležitosti Všeobecné československé výstavy. Je vysoké 25 m a váží 7 tun.



Přečtěte si
-bello-
29. 10. 2017 • 12:33

Původní barva byla cihlová, pak metronom nějaký estét z Magistrátu nechal nabarvit na zeleno, protesty nebraly konce, tak to nabravili do ruda. K původní cihlové to má daleko ! a je to strašný dál ! Další estéti z Magistrátu povolili pod Metronomem rozložit plátěný lehátka, otevřít bungr s hospodou s repráky řvoucími široko daleko. Aby toho nebylo málo , tak těsně do výhledu na Prahu dal další magisterský úředník souhlas s promítacím plátnem obřích rozměrů, takže tam trčí kovová kontrukce.A aby toho bylo ještě víc , jsou tam záchody u bungru tak, že jedny jsou obrovská dřevěná bopuda na muřích schůdkách a kousek opodál TOY rudé barvy v počtu dobře 5 ks, obé vyvedené tak, že smrdí a brání výhledu dolů na Prahu.. .Nahoře u kyvadla jsou kluci skejťáci, kteří jsou úžasní a umí a patří tam .Uklízí po turistech skla a střepy a vajgly a modlí se, aby jim tam nikdo z Magistrátu tu jejich plochu nerenovoval a neudělal z toho další turistický candrbál Ožralých cizinců na ochozu je hodně a denně tam chlastaj.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.