Zeman chce vyznamenat Špinarovou, syn řekl NE: Matka by ho nechtěla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zeman chce vyznamenat Špinarovou, syn řekl NE: Matka by ho nechtěla!

Adam odmítl Zemanovo vyznamenání pro jeho maminku.
Adam odmítl Zemanovo vyznamenání pro jeho maminku. (Foto Aha! – Pavel Machatn, Martin Přibyl, Daniel Čenovský, Facebook.com )

Prezident republiky Zeman chce posmrtně vyznamenat zpěvačku Věru Špinarovou (†65). Její syn Adam Pavlík převzít státní vyznamenání razantně odmítl.

„Ano, odmítl jsem to, je to pravda… Moje matka nedělala kariéru kvůli nějakým cenám. Sama by pro vyznamenání na Hrad nešla, proto tam nepůjdu ani já. To, že cenu předává pan Zeman, který to navíc určitými jmény celkem degradoval, je další důvod, proč jsem to odmítl,“ sdělil Pavlík serveru idnes.cz.

Aby toho nebylo málo, když odmítnutí učinil, ozvali se mu po chvíli známí prezidenta s tím, jak si něco takového mohl dovolit. „Připadalo mi to směšné a trochu jsem se ‚zabejčil‘, když mi říkali, jak si to můžu dovolit. Jsem ve svobodné zemi, mohu se přece rozhodnout, jak chci,“ dodal syn Špinarové. Dle serveru irozhlas.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček uvedl, že Zeman chtěl vyznamenat Špinarovou a vyzývali ho k tomu občané. 

Na video se Špinarovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.