Okamura zaútočil na intimní život redaktorky: Zestátnil bych televizi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Okamura zaútočil na intimní život redaktorky: Zestátnil bych televizi!

Tomio Okamura
Tomio Okamura (Zbyněk Pecák / Blesk)

Ani japonská rýžová kořalka snad nedokáže tak rozpálit šéfa SPD Tomia Okamuru (45), jako otázka na zmizelé peníze z jeho původní partaje Úsvit.

Tu kromě jiných položila v pondělním pořadu 20minut Radiožurnálu redaktorka Marie Bastlová. Byla za to označena jako vytahovačka špíny a dočkala se útoku i na svůj intimní život!

Okamurova původní partaj Úsvit přímé demokracie ho sice vynesla do parlamentu, ale po 18 měsících se rozpadla. Konec byl završen nechutnými tahanicemi mezi členstvem a vedením o stranické příspěvky, jež se vypařily z účtů. To spolu s připomínkou, že nyní Okamura a spol. zkasírují za volby 173 milionů, přivedlo politika do varu. Nejprve obvinil Český rozhlas a Českou televizi z »netransparentního hospodaření«. Jako léčbu navrhl zrušení koncesionářských poplatků a »zestátnit to«!

Když se ho moderátorka znovu zeptala na smlouvu o mediálním poradenství, kterou měl s Úsvitem a která mu zaručovala příjem ze stranických peněz, byl už Okamura do běla. Slupku uhlazeného politika už Okamura zcela odhodil při otázce na eventuelní spojenectví s pražskými kmotry...

 Vybrané Tomiovy perly

„Jestli někdo má problémy s hospodařením, tak je to Český rozhlas a Česká televize. A my to chceme změnit. To znamená, že chceme zrušit koncesionářské poplatky, zestátnit to, a aby byl jasný dohled nejvyššího kontrolního úřadu nad vaším hospodařením.“

Já bych byla ráda, kdybyste se mi k tomu vyjádřil... (Okamurova smlouva s Úsvitem – poz.red.)

„Co to tady vykládáte? A koho vy jste měla za partnera před deseti lety? A před dvaceti lety? A koho jste měla před pěti lety?“

V časopise Týden a v E15 se objevily spekulace o tom, že za SPD stojí v pozadí pražský podnikatel Tomáš Hrdlička.

„V životě jsem ho neviděl!“

Já vám dávám prostor, abyste se vyjádřil...

„Nedáváte mi žádný prostor! Vy si tady vezmete nějaké vylhané lži, vylhané podvodné lži nějakých vašich kamarádů. Vy jste vždy jen vytahovala špínu, která se nikdy neprověřovala. Nikoho z těch jmen, co jste říkala, jsem v životě neviděl. V životě jsem s nikým nemluvil. A nemám na ně ani telefonní číslo."

Co na to říká rozhlas

„Zestátnění Českého rozhlasu (ČRo) a České televize by znamenalo potlačení svobody projevu, narušení objektivního a pravdivého informování veřejnosti,“ řekl generální ředitel ČRo René Zavoral. Tvrzení o netransparentnosti hospodaření rozhlasu označil za nepravdivá.

Politolog Mlejnek: Velký politický vliv

„Zestátnění České televize a Českého rozhlasu by dalo jejich řízení vládě. Už nyní je v České republice problém, že politici mají moc velké možnosti, jak zasahovat do veřejnoprávních médií, protože jejich rady volí parlament. Dlouho se diskutuje o tom, že by vliv na složení rad měl být rozdělen, že by se na něm měly podílet i jiné instituce, aby byl trochu oslaben přímý politický vliv. A do toho přijde pan Okamura, který to chce obrazně řečeno dorazit. To je hrozné,“ říká politolog Josef Mlejnek.

Josef Mlejnek

Proč Zeman uhýbal otázce na Okamurovu lež? Takhle „tančil“ kolem zákazu islámu

Video se připravuje ...




Přečtěte si
vigela
25. 10. 2017 • 18:18

Už je to tady...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.