Čtyři kroky ke kráse: Vaše pleť potřebuje hýčkat! Kosmetika pro zamračené dny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čtyři kroky ke kráse: Vaše pleť potřebuje hýčkat! Kosmetika pro zamračené dny

Krásnou tváří to nekončí.
Krásnou tváří to nekončí. (istock.com)

V létě je většinou naše pleť spokojená a jen září. Dávky slunečního vitaminu D jí prospívají, líčidel používáme minimum a rády bychom měly tak bezproblémový vzhled celý rok.  I podzim má ale svůj půvab. Víte, jak i na podzim zazářit?

_V létě sice většinou pokožka vypadá velmi dobře, ale právě sluneční paprsky, vítr, moře nebo chlorovaná voda v bazénech ji nadměrně vysušují. „To se může projevit na podzim, kdy se najednou do té doby projasněná a zdravě působící pleť promění v našedlou a unavenou,“ vysvětluje kosmetička a školitelka značky Essenté Lucie Karlíková. Po létě se také objevují drobné vrásky. Všechny tyto problémy jsou následkem nedostatečné hydratace.
A jak se bránit? Stačí prostě pleť hydratovat kvalitními přípravky a správně čistit. Také je užitečné dopřát si jednou za čas v domácím prostředí hydratační masku nebo si dojít ke kosmetičce.

 

Prokoukněte...

 

1. Upravte si obočí

 

Upravené obočí změní vzhled obličeje a výrazně pomáhá zejména zralejším ženám. Obočí vytvarujte do co nejpřirozenějšího tvaru (použijte třeba depilační pásky na obočí se studeným voskem), a obarvěte nebo naličte barvou co nejpodobnější tónu vlasů. Pudrové stíny vypadají přirozeněji než třeba obočí domalované tužkou, pro ty, kdo mají málo času, je tu permanentní barva.

 

2. Sjednoťte pleť a konturujte

 

Málokdo má tak dokonalou pleť, aby se obešla bez make-upu. Pro denní nošení hledejte spíše lehký a rozjasňující přípravek. Pomocí konturovací paletky pak projasněte tvář, zvýrazněte lícní kosti a dolaďte drobné nedostatky.

 

3. Používejte rtěnku

 

Rtěnka je korunou upraveného vzhledu. Vypadá luxusně, a pokud vyberete »vytrvalkyni«, budete mít svůdné rty celý den.

 

4. Nezapomínejte na ruce

 

Krásnou tváří to nekončí. Dámy už dnes nenosí rukavičky, i proto by neměly mít rozpraskané ruce. Zejména v chladnějších dnech si pokožka péči zaslouží, voňavý krém navíc dokáže zvednout náladu.

 

 

Chcete dokonalé obočí? Připravte si tisíce korun a pevnou vůli:

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.