Lékař hrdina Jiří Klír (60): Zachránil život při výlovu Rožmberka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lékař hrdina Jiří Klír (60): Zachránil život při výlovu Rožmberka!

Pohotový lékař Jiří Klír s manželkou.
Pohotový lékař Jiří Klír s manželkou. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Během chvilky se stal hrdinou! Lékař Jiří Klír (60) se právě procházel po hrázi Rožmberka, když na lavičce zkolaboval muž (81). Doktor neváhal ani vteřinu. Masáží srdce zachránil seniorovi život.

Měl to být poklidný víkend. Lékař z rokycanské záchranky se s manželkou vydal na výlov rybníka Rožmberka. Procházka po hrázi se ale během chvíle změnila v drama.

Šlo o minuty

„Na lavičce se náhle sesunul starý muž. Neměl pulz a nedýchal. Někdo volal, je tu lékař? Zrovna jsem byl poblíž. Okamžitě jsem začal s masáží srdce. V takových případech rozhoduje každá minuta,“ řekl lékař. Za chvilku ho vystřídala manželka, která je zdravotní sestra. To už se senior začal probírat a nabírat dech. To vše se odehrálo během pěti minut.

Vzkříšeného seniora si přebrali jihočeští záchranáři.

Děkuji za záchranu

Rychle zareagoval i šéf třeboňského rybářství Josef Malecha, který šel právě okolo. Zajistil průjezd sanitky až na hráz a posléze i odvoz vyděšené manželky zkolabovaného domů. Ještě předtím stačila paní lékaři poděkovat. „On si tak přál vidět výlov. Tak vám, pane doktore, pěkně děkuji, že jste mi ho zachránil. Jsme spolu už 57 let. Ani nevím, jak bych se vám odvděčila. Tisíceré díky,“ popsala dojatě.

Velká sláva v Třeboni trvá celý víkend a rybáři očekávají účast asi 40 tisíc návštěvníků. Přímo na hrázi si mohou lidé koupit čerstvě slovené tržní ryby za nejnižší ceny. Nejslavnější výlov provázejí ochutnávky rybích specialit a řada akcí a soutěží pro děti. Rožmberk je s rozlohou 489 hektarů vodní plochy největším rybníkem nejen v Česku, ale i na světě.

Výlov Rožmberka láká každoročně desítky tisíc návštěvníků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.