Tragédie v Ústí nad Labem: Na pacientku spadl rentgen a zabil ji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tragédie v Ústí nad Labem: Na pacientku spadl rentgen a zabil ji!

Masarykova nemocnice.
Masarykova nemocnice. (Krajská zdravotní a. s.)

Tragédií skončilo včera běžné vyšetření v ústecké Masarykově nemocnici. Na pacientku (†80) se tam zřítila část rentgenu, žena na následky zranění zemřela.

Neštěstí se stalo v hlavní budově ústecké nemocnice během dopoledne. „Při standardním vyšetření na skiagrafickém pracovišti radiodiagnostického oddělení se uvolnil rentgenový zářič. Žena utrpěla závažná poranění, kterým i přes intenzivní péči lékařů podlehla,“ uvedl mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký. Dodal, že primář oddělení okamžitě provoz skiagrafického pracoviště zastavil a o neštěstí informoval policii. „Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Dodala, že bližší informace s ohledem na počátek šetření nebudou sdělovat.

Přístroj byl v záruce
Přístroj, který nehodu způsobil, byl na radiodiagnostické oddělení ústecké Masarykovy nemocnice instalován a uveden do provozu v prosinci 2015 a vztahuje se na něj tříletá záruční doba. Dne 21. června 2017 prošel bezpečnostně technickou kontrolou bez závad.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.