Ryba na asijský způsob? Losos s nudlemi a teryaki omáčkou!
NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJETE: 2 filety lososa ả 170 g, sůl, mletý černý pepř, 170 g rýžových nudlí, černá a bílá sezamová semínka, 1 jarní cibulku
Na omáčku: 3 lžíce sójové omáčky, ½ hrnku rýžového vína mirin, 2 lžíce cukru
Do malého rendlíku dáme suroviny na omáčku a necháme probublávat na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Dáme ji stranou. Ve vodě uvaříme nudle podle návodu a rozdělíme je do dvou misek. Lososa osolíme, opepříme a dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 ℃ asi 12 minut, aby se propekl. Lososa dáme na nudle a zalijeme teriyaki omáčkou. Posypeme sezamovými semínky, nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.
Více receptů na Vás čeká v tištěném Aha! pro ženy!