VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal připravil báječnou zelenou čočku s tofu!
Bílkoviny jsou velmi důležité pro výživu dětí i dospělých. Přijímat je však nemusíme jen v podobě masa nebo mléčných výrobků. Skvělým zdrojem jsou také luštěniny. Šéfkuchař Michal připravil báječnou dobrotu z čočky a tofu, která uspokojí chuťové buňky každého gurmána. Zkuste to!
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g tofu
✔ 2 cibule
✔ 5 stroužků česneku
✔ 2 červené papriky
✔ římský kmín
✔ sójovou omáčku
✔ olej
1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a polovinu orestujeme v hrnci na oleji.
2. Když zesklovatí, přidáme přebranou a propláchnutou čočku.
3. Orestujeme, přidáme sójovou omáčku a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
4. Papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na kostičky.
5. V hluboké pánvi orestujeme zbylou cibuli s česnekem. Přidáme papriku.
6. Orestujeme a přidáme nakrájené tofu. Ochutíme římským kmínem.
7. Přidáme sójovou omáčku a dále restujeme.
8. Nakonec přidáme uvařenou čočku a promícháme.