Supersídlo v dražbě nikdo nechce: Krejčířova vila je prokletá? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Supersídlo v dražbě nikdo nechce: Krejčířova vila je prokletá?

Krejčířova vila
Krejčířova vila (Foto ara)

Mramorová vana, tenisový kurt nebo akvárium, ve kterém býval žralok. Dnes jde do aukce velká Krejčířova vila v Černošicích u Prahy. Případný zájemce se ale musí pořádně plácnout přes kapsu. Za vilu »vysolí« minimálně 64 860 000 korun.

Odhadní cena někdejšího sídla uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře (48) je přes 97 milionů korun. Dražitelé navíc musí zaplatit i jistinu 20 milionů, aby se do dvouhodinové elektronické aukce vůbec přihlásili. Původní hodnota by měla být asi 300 milionů, vila ale byla vykradena a chátrá. Stav i kriminální minulost bývalého majitele zájemce odrazuje.

Podle mluvčí exekutorské komory Kateřiny Zoubkové se do dražby zatím nikdo nepřihlásil. „I v takovém případě aukce proběhne. Vila se nevydraží a celá dražba se bude tak za půl roku opakovat,“ řekla Aha!. Nová cena by mohla být necelých 50 milionů.

Prodeji chtěla už dříve zabránit Krejčířova manželka Kateřina. Ta tvrdila, že vila je její, tomu ale soud neuvěřil. V současné době je Krejčíř v Jihoafrické republice, kde si má odsedět 35 let. V Česku je odsouzený na 15 let za půlmiliardový daňový únik, pokus o vytunelování Čepra a přípravu vraždy celníka.

Víte, že...

...na začátku letošního roku exekutoři vydražili menší Krejčířovu vilu za 15,8 milionu korun? Odhadní cena byla o 10 milionů vyšší.

Na video s Krejčířem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
eisenbieger
19. 9. 2017 • 10:40

jedine z toho udelat ubytovnu pro uprchliky jinak to je k nicemu , zere to neskutecnou elektriku , nema to ani tepelny cerpadlo , nakej solar na strese proste nic ...barak stavenej bez premejsleni , nikdo to nekoupi ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.