8 let pro Barboru H. (27) z Brna: Nor jí lásky poslal 53 mega! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

8 let pro Barboru H. (27) z Brna: Nor jí lásky poslal 53 mega!

„Nepatřím do vězení,“ prosila Barbora H., na snímku se svým obhájcem.
„Nepatřím do vězení,“ prosila Barbora H., na snímku se svým obhájcem. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Brouzdání po erotickém webu se nevyplatilo finančnímu řediteli Janu E. H. (59) z Norska. Narazil na Barboru H. (27) z Brna, která z něj, aniž by se osobně setkali, vylákala různými lstmi 53 milionů. Podvodnici poslal včera soud na osm let do vězení. A v kriminále skončil i okradený Nor.

Seznámili se spolu přes web, na kterém se poskytují erotické služby. Barbora H. padla Norovi do oka. Následně se domluvili na tom, že budou komunikovat přes skype – program umožňující psát si zprávy a telefonovat.

A to byla chvíle, kdy Barbora H. začala z amanta tahat prachy. Nejprve malý příspěvek na bydlení, léky, žrádlo pro kočku, na nákup kamery... Sumy postupně navyšovala – záloha na auto, operace kolene, koupě bytu. „Povídala mu, že má dostatek finančních prostředků, ale že ty jsou nějakým způsobem blokovány.

Takže on jí je poskytoval na to, aby byly odblokovány, v podstatě šlo o kolotoč,“ uvedl státní zástupce Ivan Hrazdira.
Soudce Daniel Plšek včera při vynesení verdiktu konstatoval: „I když slibovala, že půjčky vrátí v řádu dní, nikdy se tak nestalo. Muže z Norska uvedla v omyl, jednalo se o podvod.“

Obhajoba tvrdila, že Barbora H. se stala obětí Norovy zpronevěry firemních peněz, které chtěl přes Češku vyprat. To však soudce odmítl. Kromě vězení musí žena vše vrátit, jde přesně o 53 milionů a 162 tisíc. „Lituji toho, mám přítele, chci vést řádný život. Nepatřím do vězení, tam patří jiní lidé, prosím, abyste mě tam neposílali,“ lkala.
Jenže kromě tří milionů zabavených policií, jiné peníze nejsou. Barbora H. se přiznala k závislosti na hazardu, vše prý prohrála.

Víte, že...

...přepis jejich hovorů přes skype má ve spisu 1890 stran?

Podvedený dostal 3 roky

Ve vězení na 3 roky skončil ve své vlasti i Nor. Zneužil funkci finančního ředitele, peníze posílal z účtu zaměstnavatele.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.