Mrkvička (78) z Policie Modrava: ZATAJIL VÁŽNOU NEMOC! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mrkvička (78) z Policie Modrava: ZATAJIL VÁŽNOU NEMOC!

Ladislav Mrkvička (78), který je momentálně v nemocnici s komplikovanou zánětlivou chorobou, už trpěl zdravotními problémy před rokem.
Ladislav Mrkvička (78), který je momentálně v nemocnici s komplikovanou zánětlivou chorobou, už trpěl zdravotními problémy před rokem. (Profimedia)

Nemoc nechodí po kdejakých horách, ale i po Šumavě, kde se loni natáčela druhá série Policie Modrava. Ladislav Mrkvička (78), který je momentálně v nemocnici s komplikovanou zánětlivou chorobou, už trpěl zdravotními problémy před rokem. Natáčení ale nakonec nezkomplikoval on. 

Štěstí v neštěstí! „Ten osud je zvláštní v tom, že jsem o tom jeho zdravotním problému nevěděl. Dozvěděl jsem se to až před rokem, když přišel na natáčení,“ svěřil Aha! režisér seriálu Jaroslav Soukup. „Ale těch scén s ním bylo naštěstí málo. Vše se natočilo během jednoho dne, protože jsme museli. My bychom s ním byli napsali víc scén, ale jeho seriálová chalupa se prodala hned po odvysílání první série.

A právě tam nastal problém. Nový majitel chtěl na stejném místě postavit repliku této chalupy. Ta původní už byla napadená dřevomorkou,“ prozradil Soukup. Nemusel se tak přizpůsobovat zhoršenému Mrkvičkovu zdravotními stavu. „30. května první natáčecí den, nový majitel spěchal na to, aby mohl chalupu zbořit. A tři dny na to ta chalupa opravdu nestála. Dnes už na jejím místě stojí krásná replika,“ dodal Soukup.

Zhoršení stavu

Zdravotní problémy představitele učitele Emila Kintzla se ale bohužel nezlepšily. „Zrovna podepisuji nástupní papíry do nemocnice,“ svěřil Aha! před několika dny herec, kterého prý podle jeho slov léčí s nemocí Polymialgia rheumatica. A právě toto zánětlivé onemocnění, které se velmi těžko zjišťuje, mohlo vyvolat spekulace, že trpí Parkinsonovou chorobou.

Uzdravení s otazníkem?

„Nevím, jak dlouho tu ještě budu. To záleží na lékařích,“ svěřil Aha! Mrkvička z nemocničního lůžka. „O tom, že je teď v nemocnici, o tom jsem nevěděl. Doufám, že kdyby se natáčela třetí série, bude s námi točit. Láďa je špičkový herec. Držím mu palce, aby byl brzy zdravý,“ přeje si režisér úspěšného seriálu. 

Co je to Polymialgia rheumatica

Jde o zánětlivé revmatické onemocnění, které postihuje především starší populaci kolem 70 let věku. Projevuje se bolestí ramenních a pánevních pletenců a šíjových svalů, je spojené s výraznou ztuhlostí. Nemocný je unavený, hubne, má teploty a deprese. Tato choroba se špatně určuje, její projevy jsou často zaměnitelné s jiným onemocněním. Pokud není řádně léčena, může vyústit v slepotu. Léčí se především kortikoidy.

Na video z Policie Modrava se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.