Režisér Adamec (69): Zničený majetek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Režisér Adamec (69): Zničený majetek!

Jiří Adamec teď bude mít spoustu práce.
Jiří Adamec teď bude mít spoustu práce. (Blesk - Marek Pátek a archiv Blesku)

Měli v Miami dům s bazénem a zahradou. To poslední ale už u Jiřího (69) a Jany (45) Adamcových neplatí. Hurikán Irma jim zpustošil jejich chloubu, vyrval palmy ze země a pohodil je vedle jako párátka. 

„Chce se mi plakat,“ přiznala režisérova žena. Když jim sousedé od Mexického zálivu poslali zprávy a hlavně fotografie z místa činu, tak manželům Adamcovým zatrnulo. Dům naštěstí katastrofu přežil bez následků, ale milovaná zahrada se spoustou několikametrových tropických stromů je k nepoznání.

„Přitom právě tyhle palmy rozhodly o tom, že jsme si vybrali a koupili z celé nabídky tento dům. Strašně se nám líbily,“ řekla smutně Jana. „Samozřejmě se to nedá srovnat s tím, co potkalo jiné lidi na Floridě. Musíme být vděční, že není zničený dům. Ale stejně je nám to oběma moc líto,“ dodala Adamcová.

Manžel Jiří musel hned na dálku zařídit, aby někdo v Miami vyvrácené palmy pořezal a odklidil. A taky sehnal a pokud možno brzy zasadil, jiné. Pokud by se kupovaly už hodně vzrostlé, přišlo by to hodně draho a navíc není jistota, že se ujmou. Takže do země půjdou ty menší a musí se čekat, až vyrostou.

„Já se už jejich vzrůstu do podoby těch vyvrácených nedočkám,“ posteskl si režisér. „Hlavně ať se ta ničivá pohroma už neopakuje,“ přeje si z hloubi srdce.

Rostou pomalu

Kokosové palmy se dožívají bez problémů přes sto let. Kvetou poprvé až patnáctým rokem. Ty u Adamců byly staré nejméně 20 až 30 let.

Na video s Adamcovou se můžete podívat zde



Přečtěte si
lokii
14. 9. 2017 • 16:31

Nehce se mi ani uverit, ze nekdo dokaze "plakat" nad vyvracenymi palmami - ano, je to skoda, ale v te oblasti prisli lide o zivot, prisli o zdravi a prisli o domy - ne o "letni sidle", ale o bydleni. Nemaji se kam vratit a urcite by jim pripadalo jako zazrak, kdyby jim hurikan "pokacel" palmy na zahrade, ale meli strechu nad hlavou a alespon to zakladni, co k zivotu potrebuji. Ano, tech novych palem se Vy, pane Adamec, asi nedozijete, ale uzil jste si ty palmy, ktere tam zasadil nekdo jiny - ale hlavne mate kde bydlet, kam jit spat a sejdete se vsichni. To se mnohym z te postizene oblasti uz nestane - ti uz svoje blizke neuvidi. Co by asi mela rikat ta maminka, ktera prisla o dite - a vy tady oba s manzelkou fnukate nad polamanymi palmami? Zase tak moc se vam opravdu nestalo - nebo spis se vam nic nestalo.

nemocna
13. 9. 2017 • 07:28

PCHCH ti si mají tak na co stěžovat těch pár vyvrácených palem to je toho, co mají říkat ti co přišli o barák o všechno a nemají druhý domov

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.