Žena se zřítila z hradeb hradu Pecka ...šla se dívat na východ slunce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Žena se zřítila z hradeb hradu Pecka ...šla se dívat na východ slunce!

Žena se zřítila z hradby z místa u úžlabí střechy.
Žena se zřítila z hradby z místa u úžlabí střechy. (Foto pro Aha! – PČR, Anatlij Truhlář, Facebook)

Riskantní výstup na opevnění hradu Pecka na Jičínsku stál včera život ženu (†26), která tam nocovala se skupinou šermířů. Po probuzení se zřejmě chtěla pokochat pohledem na východ slunce a zřítila se z výšky 13 metrů.

K tragédii došlo po šesté hodině ráno, kdy žena vylezla na hradby až k úžlabí střechy. Zřejmě tady uklouzla či z jiného důvodu ztratila rovnováhu a spadla dolů na nádvoří, kde umělecké seskupení v sobotu večer předvádělo ohnivou show. „Ačkoli se jí ihned svědci pokoušeli poskytnout první pomoc a na místo přilétl i vrtulník, už jí nebylo pomoci,“ konstatovala smrt ženy policejní mluvčí Eva Prachařová.

Vyšetřovatel nařídil soudní pitvu mimo jiné kvůli zjištění, zda zesnulá nebyla v době pádu pod vlivem alkoholu. „Už nyní je ale jasné, že se pohybovala v místech, kam je veřejnosti vstup zakázán,“ uzavřela Prachařová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.