Sobotka svěřil Rakušanům: Vidím Česko bez Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sobotka svěřil Rakušanům: Vidím Česko bez Zemana!

Se svou vizí se premiér Bohuslav Sobotka (45, ČSSD) svěřil rakouskému tisku.
Se svou vizí se premiér Bohuslav Sobotka (45, ČSSD) svěřil rakouskému tisku. (Foto Reuters)

Po lednových prezidentských volbách budeme mít nového prezidenta, s tím se změní také česká politická kultura. Se svou vizí se premiér Bohuslav Sobotka (45, ČSSD) svěřil rakouskému tisku.

Jejich antipatie jsou vzájemné, jen Sobotka nedává v rozhovorech tak často najevo, co si o Miloši Zemanovi (72) myslí. To prezident bývá mnohem expresivnější a nerozpakuje se premiéra veřejně přirovnat ke svini („Když ve vztahu, který fungoval skoro čtyři roky, vyhazuješ partnera čtyři měsíce před volbami, tak se chováš jako svině,“ řekl Zeman pro TV Barrandov.). Pro rakouský Die Presse teď Sobotka upustil trochu páry. „Věřím, že po příštích prezidentských volbách budeme mít jinou hlavu státu. A pak se kultura na Hradě změní,“ řekl.

Zeman neznámý?

V předchozí volbě podle něj Zeman získal podporu, protože se sám prezentoval jako outsider. „A protože lidé nevěděli, co je čeká,“ dodal. Na Sobotkův rozhovor samozřejmě obratem reagoval prezidentův mlvučí Jiří Ovčáček. „Souručenství starých politických stran, médií a neziskovek prostě podporuje jiného kandidáta, který je tvárný,“ komentoval Ovčáček.

Dva spojenci

V rozhovoru se šéf české vlády rovněž vyjádřil k údajnému spojenectví Zemana a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše (62). Zeman podle Sobotky těží z toho, že Babiš nevyslal do prezidentské kampaně žádného kandidáta. „A Babiš bude mít prospěch z toho, že ho Zeman pověří sestavením příští vlády,“ dodal premiér.

Přečtěte si
reiner
26. 8. 2017 • 12:19

Co si asi tak Sobotka představoval, když zval Macrona na jaře do Prahy? Že bude ještě u koryta? Doufám, že ne. Kolik toho ještě do svého odchodu podělá a uškodí republice? A Drahoš se svým vyjádřením sympatií a obdivu k islámské kultuře může jít také bodnout ....

-bello-
26. 8. 2017 • 11:27

Byla jsem kritik Sobotky, ale už nejsem. V poslední fázi byl chytřejší , než Zeman .Dnes by byl premiérem estébé uzenář čapák Babiš alias Bureš.Ten je posedlý mocí a chce být premiérem a obětoval by pro to cokoli .On ví , na rozdíl od plebsu , že máme parlamentní vládu, ne prezidentstkou, takže premiér je nejmocnějším mužem země. Zeman byl volen i mnou, protože volba, aby byl prezidentem Havlův kancléř a předskokan různých politických stran a nijak vzdělaný a chytrý Rakušák Schwarzenberg byla pro mě nepřijatelná.. Dnes už Zemana nevolím, ale ani v Akademii zašitého Drahoše .

avina
26. 8. 2017 • 11:09

Nemocný Sobotka trpí. Celý národ viděl jeho potupení, když přišel podávat rezignaci /okamžik zrušení rezignace. V cizině ukázal, jak prezident musí strpět neschopného premiéra, který vyměnil za dobu svého působení 11 ministrů ....Ukázal, že je sám, jak kůl v plotě.

ja01
26. 8. 2017 • 09:53

Změní se odchodem Sobotky? Zeman a politická kultura? Člověče, probuďte se! Svrab, který tady je má právě na svědomí Zeman a úspěšně mu sekundoval a sekunduje Klaus.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.