Tragédie na portugalském ostrově Madeira: 13 mrtvých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tragédie na portugalském ostrově Madeira: 13 mrtvých!

Na Madeiře spadl strom. Zabil nejméně 10 lidí.
Na Madeiře spadl strom. Zabil nejméně 10 lidí. (Twitter)

Děsivé neštěstí v turistickém ráji! Třináct lidí v úterý zabil padající 200 let starý dub během oslav svátku Nanebevzetí Panny Marie na Madeiře. Neštěstí zavinily liknavost a fušeřina: kmen stromu dávno shnil, zpevňoval jej ale jen drát!

Mezi padesáti zraněnými jsou i lidé německé, maďarské a francouzské národnosti, a také nemluvně, které spalo v kočárku. I ten zasáhly těžké větve padlého stromu.
Deset lidí zemřelo na místě, další tři po převozu do nemocnice. Neštěstí se stalo v obci Monte nedaleko ostrovní metropole Funchal, kde dub spadl na účastníky procesí, kteří si chtěli u stánku koupit svíčky. „Bylo to hrozné, stalo se to úplně znenadání,“ řekl očitý svědek Xavier Nunes.

Rány jako z pušky
A další svědek pro portugalskou televizi SIC dodal: „Nejprve jsme slyšeli rány, jako by někdo střílel z pušky. To už ale praskal ten kmen. Lidé začali utíkat, skákali přes ty, co v panice upadli. Na zemi jsem viděl tak šest nehybných těl. Ta hrozná scéna ve mně zůstane do konce života.“
Správa ostrova vyhlásila třídenní smutek, náboženská slavnost byla přerušena.

Ráj v Atlantiku
Souostroví Madeira se velmi rychle stává turistickým hitem, v poslední době tam hodně létají i Češi. Světově proslulé jsou novoroční oslavy s velkolepým ohňostrojem, dojímavé scenérie, madeirské víno a nádherná flóra. Madeira leží »nad Kanáry« v Atlantickém oceánu, asi 580 km západně od Maroka a je pod portugalskou správou.



Přečtěte si
panamira
17. 8. 2017 • 10:39

Cikáni, od paterčat zase natahují ruce a fotra ani nenapadne je živit prací. ČSSD všem cikánům pěkně ustlalo na sociálních dávkách.Co ten památník, to je výsměch pracujícímu lidu

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.