Kim Čong-un vs. Donald Trump: Válka?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kim Čong-un vs. Donald Trump: Válka?!

Kim Čong-un vs. Donald Trump Klukoviny,  nebo válka?! Kim má na mušce ostrov Guam...
Kim Čong-un vs. Donald Trump Klukoviny, nebo válka?! Kim má na mušce ostrov Guam... (Foto ara)

Oba rádi demonstrují svou sílu – dají se ale vzájemné výhrůžky prezidenta USA Donalda Trumpa (71) a severokorejského vůdce Kim Čong-una (33), považovat ještě za neškodné špičkování? Zdá se, že jejich chlapecké hry pomalu přerůstají v hrozící válku!

Kim už pár měsíců demonstrativně testuje balistické rakety s dlouhým doletem a nezapomíná provokativně informovat, že by do Ameriky bez problémů doletěly.
Včera severokorejská agentura KCNA navíc oznámila, že »pečlivě zkoumá« možnost raketového útoku na americký tichomořský ostrov Guam! Stačí prý, aby soudruh Kim kývl.

Má se 200 tisíc obyvatel ostrova, vzdáleného od KLDR necelých 3500 kilometrů, bát o život? Třeba na mrazivé Aljašce, která je od Koreje asi o 200 km dál, už se na válku pomalu připravují – místní lidé už prý si chystají zásoby potravin a budují si úkryty.
Američané jsou prý na útok ze strany Kima připraveni.

„Guam je připraven na každou eventualitu, letadla jsou tu v plné pohotovosti,“ ujistil svůj lid guvernér Guamu Eddie Calvo, zatímco Donald Trump slíbil Kimovi odvetu: „Zažijete ohnivou zlobu, jakou svět neviděl,“ vzkázal svému severokorejskému protějšku.



Přečtěte si
ivoadler
10. 8. 2017 • 16:53

Ohnivá zloba? Sakra, co to je? Ten Trump se vyjadřuje jako básník! Hlavně, že USA jsou na válku připraveny. Tak se nemají čeho bát.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.