Evropský tuningový sraz: Z aut šlehaly plameny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Evropský tuningový sraz: Z aut šlehaly plameny

Divácky nejzajímavější byla jízda se skokem skrz hořící obruč.
Divácky nejzajímavější byla jízda se skokem skrz hořící obruč.

HRADEC KRÁLOVÉ – Šestý ročník největšího tuningového srazu v Evropě, jehož byl deník Aha! mediálním partnerem, se konal o víkendu na letišti v Hradci Králové. Zhruba šest tisíc speciálně upravených aut přišlo obdivovat na šestadvacet tisíc diváků!


Majitelé vozů s tuningovými úpravami mohli změřit své síly jak v kráse a eleganci, tak ve sprintu na čtyři sta metrů. Pro návštěvníky byly připraveny i různé exhibice, například vystoupení kaskadérských skupin nebo také kouzla Toma Grifa. Kaskadéři proháněli auta na dvou kolech a nebáli se ohnivého skoku skrz ohnivé obruče. Vrcholným číslem pak bylo představení Petra Mandise zvaného »Manďák«. Kliknutím zvětšeteTen se dokonce pokusil o překonání dvousetkilometrové rychlosti na kolečkových bruslích! Jeho plány však zhatil špatný způsob projetí cílem, a tak mu nebyl rekord uznán.

I přes bezpečnostní opatření ale došlo v sobotu krátce před druhou hodinou odpoledne k drobné nehodě. Záchranáři museli ošetřovat zlomený kotník, který mladé dívce způsobil neopatrný polský jezdec.

Co je to tuning?

Kliknutím zvětšeteJde o odlišení auta od vozů ze sériové výroby. Toto odlišení může mít několik podob, buď se jedná o úpravy laku, karoserie, motoru nebo interieru, případně hudební aparatury. Nadšenci se pak pouštějí do kompletních úprav podle předem vyrobených balíků, tzv. »kitů«, které vyrábějí specializované konstrukční kanceláře. Podle náročnosti úprav stojí i stovky tisíc korun.


Autor: (bp, nek)
Foto pro Aha! – Jaroslav Mošna

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.