Policie o vrahovi, který ubodal Češku Lenku: Podezření potvrzeno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Policie o vrahovi, který ubodal Češku Lenku: Podezření potvrzeno!

Útočník po zadržení hotelovou ochrankou.
Útočník po zadržení hotelovou ochrankou. (Reuters, Facebook, K. Kopáč, R. Klejch)

Egypťan, který před dvěma týdny v egyptské Hurgadě napadl nožem účetní Lenku (†36) z Rakovnicka, byl podle policie stoupencem teroristické organizace Islámský stát. Útočil prý kvůli plavkám. Tělo Češky, jež zemřela na následky zranění, by mělo být převezeno domů už tento týden.

Abdel-Rahman Shaaban Abu Qury (28), kterého policie zadržela krátce po děsivém útoku, byl podle policie napojený na IS a údajně s radikály udržoval kontakt přes internet. Běsnění džihádisty nepřežily kromě Lenky ještě další dvě turisty. Egyptské úřady toho zatím o pachateli mnoho nesdělily. V médiích se objevila dvě jména mužů ve věku 27 a 29 let.

Spekulace?
České ministerstvo zahraničí napojení útočníka na IS nepotvrdilo. „Ověřovali jsme tuto skutečnost u egyptské strany. Místní úřady to označují za spekulaci. Vyšetřování ještě nebylo ukončeno,“ uvedla mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.
6 bodných ran

Brutální útok se stal na pláži přímořského letoviska 14. července. Vrah vtrhl na hotelovou pláž a českou účetní, která byla u moře podruhé v životě, šestkrát bodl. Záchranáři převezli Češku do nemocnice v Káhiře, přicestovali za ní její nejbližší a žena se začala zotavovat. V důsledku infekce jí ale začaly po několika dnech selhávat orgány a minulý týden ve středu upadla do klinické smrti. Lékaři při vyšetření zjistili, že do jejího mozku neproudí téměř žádná krev, a konstatovali, že jí už pomoci nemohou. Ve čtvrtek Lence přestalo bít srdce.

Lenka už (†36) je mrtvá! Pobodaná česká turistka v Egyptě zemřela! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.