Případ ubodané Češky: Odškodní Egypt rodinu Lenky (†36)? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Případ ubodané Češky: Odškodní Egypt rodinu Lenky (†36)?

Lenka zemřela po útoku nožem. Motiv agresora stále není znám.
Lenka zemřela po útoku nožem. Motiv agresora stále není znám. (Foto Reuters, Twitter, Facebook)

Tělo účerní Lenky (†36) z Rakovnicka, která byla ubodána na dovolené v Hurghadě, by se do Česka mělo vrátit začátkem příštího týdne. Zatím ale stále není jasný motiv útočníka. A právě proto si ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD) předvolal egyptského velvyslance Abderahmana Salaheldina (56). A ten sliboval...

Egyptští lékaři provedli pitvu Lenčina těla. Co zjistili, zatím české úřady nevědí. A právě vyžádat si informace z pitevní zprávy a vyjednat odškodné pro rodinu chtěl včera Zaorálek po egyptském diplomatovi. A výsledkem jednání byl prý potěšen.

Zatím to vypadá, že v obou záležitostech vyjde Egypt Česku vstříc. „Egyptský velvyslanec mi potvrdil, že nám pitevní zprávu poskytne, a zároveň přislíbil zasadit se o kompenzaci rodině zesnulé,“ uvedl ministr.

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Motivy útočníka, který na pláži u Rudého moře zaútočil 14. července, zůstávají údajně neznámé. Není jasné, zda šlo o teroristický útok, nebo čin psychicky nemocného muže.

Česko společně s Německem, které při útoku také ztratilo dvě své občanky, chce být informováno o průběhu vyšetřování. Lenka zemřela po náhlých komplikacích v noci na čtvrtek v káhirské nemocnici.

Egyptský velvyslanec Abderahman Salaheldin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.