Tomáš Matonoha: Utajený vedlejšák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tomáš Matonoha: Utajený vedlejšák!

Tomáš Matonoha si vymyslel si šikovný přivýdělek!
Tomáš Matonoha si vymyslel si šikovný přivýdělek! (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Vymyslel si šikovný přivýdělek a s ním i novou identitu. Tomáš Matonoha (46) alias Tomi Paci z Comebacku bere honoráře nejen za to, co předvádí na obrazovce nebo jevišti. Už 15 let také skládá hudbu pro divadlo. A pod pseudonymem!

Musí se otáčet, aby uživil syna Štěpána (11), dceru Sáru (16) a Laru (5) i nevlastního Luciána (18). Dnes se Tomášovi seriálové kšeftíky jen hrnou, dřív ale musel »topit« pod rodinným krbem hlavně penězi z divadla nebo nepravidelnými honoráři z filmů.

„Do pětatřiceti o mně nikdo nevěděl,“ říká otevřeně manžel herečky Lucie Benešové (42). Právě někdy v této době ho napadl geniální vedlejšák – vydělávat honoráře i za divadelní muziku.

„Moc se neví, že jsem vždycky dělal hudbu. Dokonce než jsem šel na školu, chtěl jsem se stát hudebníkem. Potom jsem se začal věnovat divadlu, ale současně jsem dělal muziku k divadelním představením,“ vzpomíná herec. Svůj výdělečný koníček tajil i kolegům!

„Deset let jsem skládal pod uměleckým pseudonymem Jan Sedlář mladší, a tak o mé hudební tvorbě málokdo věděl,“ prozrazuje v rozhovoru pro Týdeník Televize.

Pod jiným jménem tak složil hudbu k 15 velkým inscenacím! Podle zjištění deníku Aha! ve většině představení navíc hrál. Proč své hudební schopnosti tolik tutlal? Prý i kvůli závisti! „Dělal jsem hudbu ke školním představením, spolužáci to ale pochopitelně jedovatě komentovali, a to mi bylo nepříjemné.

Když jsem pak dostal pracovní nabídku, vznikl nápad, že budu psát pod jiným jménem. A jelikož lidi nevěděli, že jsem autorem já, najednou se jim to líbilo. Nikde jsem to neříkal a měl jsem klid,“ tvrdí.

Na video s Matonohou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.