Smrt zpěváka Honzy (†26) na pódiu: Srdce mu selhalo už před osmi lety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt zpěváka Honzy (†26) na pódiu: Srdce mu selhalo už před osmi lety!

Honza byl talentovaný muzikant, studoval také práva.
Honza byl talentovaný muzikant, studoval také práva. ( Foto Facebook)

Uprostřed koncertu se Honza (†26) náhle zhroutil a už ho nedokázali zachránit. Srdce podle informací Aha! nezradilo zpěváka poprvé. Už v roce 2009 zkolaboval při fotbalovém zápase. Tehdy ho ještě zachránili...

Příčinou tragédie na Rockovém festivalu Čáslav bylo Honzovo nemocné srdce. Zpěvák kapely Supersonic kamarády přezdívaný »Peši« náhle zkolaboval. O několik hodin později v nemocnici zemřel.

Hrál ve skupině Supersonic.

Že má Honza potíže se vědělo už několik let. V roce 2009 mu selhalo srdce při fotbalovém zápase jeho klubu SK Kluky v Horušicích. „Byla asi 45. minuta, když najednou klopýtl a vrazil do mě. Podíval jsem se mu do obličeje. Byl úplně bílý. Padl na kolena, pomalu si lehl, začal špatně dýchat,“ popsal Kutnohorskému deníku rozhodčí Petr Dolejš.

Honzu tehdy museli přímo na hrací ploše záchranáři třikrát oživovat. Vrtulník ho pak transportoval do nemocnice, kde ho lékaři připojili na umělou plicní ventilaci a zachránili ho. O osm let později bohužel už Honza boj o život prohrál.

Na tomto místě k tragédii došlo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.