V nejtragičtější den zemřelo 9 lidí: Umírali řidiči, motorkáři, cyklisti i chodci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

V nejtragičtější den zemřelo 9 lidí: Umírali řidiči, motorkáři, cyklisti i chodci!

Na Sokolovsku zemřel v sobotu řidič po nárazu do stromu.
Na Sokolovsku zemřel v sobotu řidič po nárazu do stromu. ( Foto: HZS Karlovarského kraje)

 Nikdo na silnici nebyl v bezpečí. Sobota se do statistik zapsala černým písmem. Zemřelo nejvíc lidí od začátku roku. Umírali řidiči, cyklisté, motorkáři i chodci.

Vyrazit na cesty bylo v sobotu nebezpečnější než jindy. Červen je letos nejtragičtějším měsícem, při nehodách zahynulo už 49 lidí. Masakr na silnicích vyvrcholil v sobotu, kdy se domů nevrátilo 9 lidí. „Příčinou nehod bylo většinou nevěnování se jízdě a vysoká rychlost,“ uvedl odborník na dopravu Martin Farář z Besipu. V osobních vozech zahynuli po nárazu dva lidé, tři chodce srazilo auto. Smrtelnou havárii měli i dva motorkáři a jeden cyklista.  Do statistik patří i kuriózní nehoda muže, který bez helmy spadl na hlavu z elektrolola.

Škoda za 15 milionů
Celkem došlo v sobotu ke 271 nehodám, nejvíc se bouralo ve Středočeském kraji. Kromě devíti mrtvých měly karamboly za následek devět těžce a 102 lehce zraněných. Škoda činila více než 15 milionů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.