Řidička (66) byla »sjetá«! Dostala podmínku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Řidička (66) byla »sjetá«! Dostala podmínku...

Po třech kolizích a 15 km se otočila.
Po třech kolizích a 15 km se otočila. (Foto krimi-plzen.cz)

S opiáty v krvi se řítila v protisměru po dálnici D5 u Plzně Zdeňka N. (66). Soud jí za to uložil podmínku, dva roky nesmí za volant a musí se léčit ze závislosti na tišících lécích.

Řidičce původně hrozilo za obecné ohrožení z nedbalosti až osm let za mřížemi. Rokycanský senát ji potrestal vězením 2,5 roku s odkladem na zkušební dobu tří let. Kvůli opiátům, které měla v krvi, se bude muset ambulantně léčit ze závislosti. „Je zřejmé, že při takovém mixu a takové koncentraci nebyla odpovídajícím způsobem schopná řídit motorové vozidlo,“ uvedla předsedkyně senátu Marta Kulhánková.

Incident se odehrál loni v červnu na dálničním obchvatu Plzně. Žena zazmatkovala a najela na dálnici v protisměru. „Nevěděla jsem, co mám dělat. Snažila jsem se ale jet u kraje. Vím, že ostatní na mě troubili,“ vypovídala Zdeňka N. Způsobila nehodu tří aut, tři lidé se zranili. Vůbec ale nezastavila a ujela asi 15 km. U Litic se otočila správným směrem a vracela se zpět. To už ji ale chytili policisté.

Závislá na lécích
Znalecký posudek uvedl, že je bývalá zdravotní sestra Zdeňka N. závislá na sedativech, hypnotikách a benzodiazepinech, lécích na uklidnění a spaní. Ty začala užívat kvůli traumatům z minulosti. Upravila si ale dávkování, a postupně tak užívala mnohem vyšší dávky, než měla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.