Včera bouřka brala, ale také dala... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Včera bouřka brala, ale také dala...

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (ČTK)

Tisíce lidí bez proudu, vyvrácené stromy a stojící vlaky! Bouřka s krupobitím a silným větrem, která v noci na včerejšek vtrhla z Německa do Česka, způsobila pohromu. Ale byla i radost, během hromobití se narodila holčičí dvojčátka.

Ještě včera dopoledne byly bez elektřiny 4000 domácností. S výpadky proudu se potýkali hlavně ve středních Čechách, ale i na jižní Moravě či v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Lidé, kteří jeli ráno do práce vlakem, leckde nedojeli.

Kvůli stromům napadaným na koleje nabíraly například vlaky z Prahy do Lysé nad Labem nebo z Brna do Českých Budějovic zpoždění až 70 minut. Práci mají i pojišťovny. Řada stromů poničila zaparkovaná auta a od blesků vzplály i střechy domů.

Důvod k velké radosti má ale žena na Nymbursku. Nebe rozčísl blesk, ozval se hrom a ona začala překotně rodit, na svět přivedla dvě zdravé holčičky. Do příjezdu záchranářů jednu a zdravotníci pak odrodili druhou. Děvčátka i jejich máma jsou v pořádku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.