Policejní razie napříč třemi kraji: Rozprášili bandu pytláků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Policejní razie napříč třemi kraji: Rozprášili bandu pytláků!

Zabavených pušek jsou desítky.
Zabavených pušek jsou desítky. (Foto Policie ČR)

Devět zatčených, zabavené pušky, výbušniny i drogy! Policisté ve třech krajích Česka dopadli gang pytláků a obchodníků se zbraněmi. Jejich řádění sledovali téměř rok.

Rozhodující úder přišel v úterý. 150 policistů vtrhlo v jediném okamžiku do třiadvaceti objektů na Trutnovsku, Jičínsku, Semilsku, ve středních Čechách a Moravskoslezském kraji. Protože měli co do činění s ozbrojeným gangem, do akce byla nasazena i zásahová jednotka. Členové bandy se nezmohli na sebemenší odpor. S pouty na rukou skončilo během chvíle devět mužů (22 až 73 let).

Pachatelé měli doma i samopaly.

Výbušniny i drogy
Kriminalisté zabavili obrovský zbrojní arzenál. S sebou odvezli desítky pušek, samopaly, pistole, munici, tlumiče, přístroje pro noční vidění a laserové zaměřovače. Kromě toho objevili i nejrůznější traviny a rostliny konopí. „Patnáct zbraní měli pachatelé nelegálně,“ potvrdila Aha! policistka Šárka Pižlová. Na stěnách domů, které policisté prohledali, visely desítky pytláckých trofejí.

Až osm let basy
Sedm z devíti pachatelů si vyslechlo obvinění z nedovoleného ozbrojování, pytláctví a výroby omamných látek. Za to jim v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až osm let v base. „Zbraně budou podrobeny znaleckému zkoumání a je možné předpokládat, že na základě výsledků bude trestní stíhání rozšířeno o další skutky,“ doplnila Šárka Pižlová.

Policisté odvezli i stovky nábojů.

Na video z razie se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.