Krutá smrt Sebíka (†3): Sestřičky jen přihlížely! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Krutá smrt Sebíka (†3): Sestřičky jen přihlížely!

Rodina viní ze smrtí chlapce zdravotní sestru.
Rodina viní ze smrtí chlapce zdravotní sestru. (Facebook)

Záhadná smrt teprve tříletého Sebíka otřásá Slovenskem. V lednu letošního roku byl hospitalizován v nemocnici v Nitře, jenže pomoci se nedočkal. Zdrcená matka teď popsala poslední okamžiky života jejího synka.

Malý Sebastián byl do té doby naprosto zdravé dítě, když nastaly potíže, ležela jeho máma Dominika (23) na pozorování v nemocnici, byla totiž tou dobou ve vysokém stupni těhotenství. Čekala holčičku, na kterou se chlapeček moc těšil, bohužel sestřičky už se nedožil.

Sebíkovi lékaži naměřili vysokou hodnotu cukru, byl hospitalizován v nitranské nemocnici, kde ho navštívila i matka. Tehdy byl ještě v pořádku. „Po třetí hodině však Sebinko začal být umručený, spavý a jakoby upadal a vracel se. Každou minutu jsme se ptali, co se děje,“ vzpomíná Dominka na poslední chvíle života malého synka.

 

Rodiče se od synka ani nepohnuli, měli pocit, že je vnímá čím dál méně. „Lékařka i sestry nám stále tvrdily, že je v pořádku,“ tvrdí chlapcova matka s tím, že až po pěti hodinách bylo chlapci provedeno další vyšetření. Sono ale nic neukázalo.

 

„Okolo 2:00 hod. jsem slyšela, jak začala pípat infuzní pumpa. Vyměnily mu ji sestřičky. V pokoji bvylo přítmí. Malinký ležel na bříšku a viděla jsem mu jen půlku tváře, ve které jsem uviděla křeč. V panice jsem se ptala zdravotní sestry, jestli je v pořádku. Ona mi jen nepříjemně odpověděla, že co by mu bylo, leží si jen na hadičce,“ popsala žena okamžiky hrůzy s tím, že když malého otočili, bylo jasné, nedýchá a pokládá otázku, jak je možné, že nefungovaly alarmy sledující životní funkce.

 

Chlapcoco srdce se ještě na krátkou chvilku podařilo nahodit, bohužel u něj nastala mozková smrt a po převozu do Bratislavské nemocnice zemřel. „Nebudeme poskytovat žádné informace do vyšetření případu,“ uvedla mluvčí nitranské nemocnice pro cas.sk.

 



Přečtěte si
-bello-
9. 6. 2017 • 08:33

Slovenské zdravotnictví je ve stavu podobajícímu se tomu ukrajinskému. Je prostě strašlivé. Slováci to vědí a nám Čechům o tom vykládají.I proto sem zdrhají

hejpockej
9. 6. 2017 • 05:50

zdravotni sestry v nemocnich jsou typicky neprijemne, a clovek ani dite je absolutne nezajima, jsou pro ne jen obtizny hmyz. A pokud se rodina angazuje za pacienta, hned ji nenavidi a oznaci za problemovou. Proto ze zasady nemam respekt k zdravotnim sestram, jsou to svin*e, zly, zakerny, a neprofesni.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.