Gott v slzách! Krutá smrt přítele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Gott v slzách! Krutá smrt přítele

Karel Gott přišel o nejlepšího kamaráda, Olda Havránek zemřel.
Karel Gott přišel o nejlepšího kamaráda, Olda Havránek zemřel. (Foto Aha! – Karel Kopáč, David Malík, Michal Protivanský, archiv K. Gotta)

Karel Gott přišel o nejlepšího kamaráda. Jeho dlouholetý přítel, řidič a dokonce člen rodiny Olda Havránek (†78) podlehl rakovině. Smrt přišla nečekaně, je to jen pár dnů, co ho v nemocnici navštívil Mistr s manželkou Ivanou.

Včera po osmé večer však Olda Havránek zemřel. „Pana Gotta tato zpráva osobně velmi zasáhla. Nejdříve chce svou soustrast osobně vyjádřit rodině,“ uvedla Gottova mluvčí Stolzová. Rakovinu už jednou přemohl, když však udeřila podruhé, neměl už na boj s nemocí dost sil.

Gott se znal s Havránkem dlouhých padesát let, dokonce si vzal Karlovu sestřenici Hanku, se kterou žil v Újezdu u Svatého Kříže na Plzeňsku, kde Gott vyrůstal.  Když ho byl Mistr před pár dny navštívit v sanatoriu Na Pleši, byl nadšený. „Jeho návštěva mi udělala nevídanou radost,“ přiznal tehdy Olda Blesku.

Dokonce spolu plánovali, jak se podívá vernisáž výstavy Gott My Life. „Karel mi hned druhý den volal, že sežene silné chlapy, kteří mě naloží do vozu a na vernisáž dopraví,“ vyprávěl Olda s dojetím, jeho plány však zhatila smrt.

 Gott hlásí návrat: Takhle to vypadalo na jeho koncertě! 


 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.