Objevená sestra Kaisera: Děsivý konec společného podniku - Dluhy! Vydírání! Výpalné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Objevená sestra Kaisera: Děsivý konec společného podniku - Dluhy! Vydírání! Výpalné!

1993 Dousková, Kaiser a Dejdar hrdě pózují u cedule jejich firmy.
1993 Dousková, Kaiser a Dejdar hrdě pózují u cedule jejich firmy. (Foto Aha! – Michal Protivanský, Martin Hykl, ČTK )

 Snili o úspěšném podnikání,  ale drsná 90. léta jim přinesla zkázu. Oldřich Kaiser (62) se svou sestrou Evou (68) a parťákem Martinem Dejdarem (52) jako podnikatelé čelili vydírání.

Byl to nářez! Když v roce 1991 založili firmu Pegas Trade a chtěli podnikat jak v cestovním ruchu, tak v provozování kavárny, věřili, že to bude procházka růžovým sadem. Zmýlili se.

Vypečená 
společnice
Čtvrtá společnice podnikatelské party měla jiné zájmy. „Naše společnice mě stáhla mě do maléru, o kterém dnes nechce mluvit ani Olda, ani pan Dejdar,“ přiznává po letech Kaiserova sestra Eva. „Byla to chyba nás všech, že jsme si ji vůbec připustili k tělu. Ona byla vypečená jako svatomartinská husa a chamtivá jako hladový šakal,“ dodává.

Topili se v dluzích
Mimo problému se čtvrtou společnicí ve firmě přišlo i na placení výpalného. Jejich kavárna Depreso v centru Prahy se dostala do hledáčku vyděračů. „Prošli jsme si peklem,“ popisuje dál paní Eva. Placením výpalného a nákladů na provoz se začaly kupit dluhy a s nimi se firma nořila do dalšího maléru. Peníze začaly docházet.


Vymlátil výlohu
Krátce na to dostali z pronajatých prostor v Myslíkově ulici, kde svoji kavárnu provozovali, výpověď z nájmu. S tím se ale nehodlal smířit Kaiser. Když viděl, že se firma potápí jako Titanic, přestal se ovládat. Po večírku měl na ulici zlomit pouliční lampu, kterou rozmlátil výlohu kavárny. Poté byl popotahován na policii a měl co vysvětlovat.

Dejdar: Přišli ostří hoši...
Že podnikání nebylo bez problémů, přiznal i společník Martin Dejdar, jenž kromě kavárny se sourozenci Kaiserovými měl založit i cestovku Pegas. „V devadesátých letech jsme s Oldou Kaiserem měli kavárnu Depreso. Tahle báječná éra trvala asi rok, celkem se nám i dařilo, chodili za námi kamarádi i cizí lidi,“ vyprávěl nedávno pro časopis Vlasta. „Jenže pak přišli nějací ostří hoši a nebyli na nás moc milí, chtěli od nás výpalné a podobně. Tak jsme šli radši o dům dál. A to bylo zrovna v době, kdy jsme i začali něco vydělávat...“ Kaisera měli podle některých informací dokonce přepadnout a zlomit mu ukazováček čtyři muži...

Na video s Dejdarem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.