V Brně je možné úplně všechno...Kozy visí na stěně Špilberku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V Brně je možné úplně všechno...Kozy visí na stěně Špilberku!

 Takto dokážou kozy vyšplhat na hradební zeď.
Takto dokážou kozy vyšplhat na hradební zeď. (Foto pro Aha! – Alessia Masini Jolana Halalová, CzechTourism)

 Nejde o vycpaninu ani fotomontáž, jsou opravdu živé. Neuvěřitelný snímek se podařil »cvaknout« v Brně. Na zdi hradu Špilberku, ve výšce několika metrů, stojí dvě kozy.

K výhledu z teras parku pod Špilberkem přibyl další zajímavý pohled. Sice na první pohled snímek působí jako aprílový vtípek, kozy ale takhle skotačí denně.
Výběh s rohatými horolezkyněmi patří Veřejné zeleni města Brna. Stará se tam o ně Tomáš Trnka. „Jsou jako kamzíci. Běžně lezou po zdech. Když se na ni podíváte, ta zeď není úplně kolmá, navíc se na některých místech rozpadá, takže jim tam jde krásně vyskočit. Jsou šikovné,“ říká o svých svěřenkyních.
K orloji na náměstí Svobody, který neukazuje čas, či kouřící zákazové značce, která je upevněna na »komínku«, jenž vytápí Janáčkovo divadlo, se k dalším raritám Brna přidávají kozy, hrající si uprostřed města na kamzíky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.