15 let od smrti Vlastimila Brodského (†81): První manželka Bíba skončila v léčebně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

15 let od smrti Vlastimila Brodského (†81): První manželka Bíba skončila v léčebně!

V levé ruce má Bíba stále kanylu, neustále jí musejí pomáhat kapačky.
V levé ruce má Bíba stále kanylu, neustále jí musejí pomáhat kapačky. (Foto Nedělní Aha! – Karel Kopáč, ara)

 První manželku Vlastimila Brodského (†81) jsme navštívili v Léčebném a rehabilitačním středisku Chvaly. Bíba Brodská (94) se tam dává dohromady poté, co si opětovně zlomila nohu v krčku. „To už je čtvrtá zlomenina. Mně stačí, když spadnu, a je to,“ podotkla Bíba, rozená Božena Křepelková.

Bývalou tenistku, tanečnici a pedagožku dějin baletu jsme zastihli po obědě, když si zrovna četla. Z růžových růží měla radost, bonboniéru ale odmítla se slovy: „Děkuji, ale to si nechte. Nejím sladké, nemohu si dovolit přibrat, mám od narození špatné kyčle a musím být lehká,“ vysvětlila.

O mrtvých jen dobře
Potom se nás optala, co bychom si vlastně přáli. Když zjistila, že bychom rádi, aby zavzpomínala na manželství s Bróďou, protože letos uplynulo 15 let, co se zastřelil, zavrtěla hlavou: „Nezlobte se, ale v tomhle vám nepomůžu. Já nejsem z těch, která pere špinavé prádlo. O mrtvých jenom dobře.“

Ve dvou letech sádra
Pak se ale neuvěřitelně milá a laskavá paní, které to na svůj věk neuvěřitelně pálí, rozpovídala. O sobě. „To víte, že bych už ráda byla doma. Tady si mne ale nechají určitě do konce května,“ sdělila s tím, že ji nohy trápí už odmalička. „Narodila jsem se s vykloubenými kyčlemi. Nikdo to ale nevěděl,“ popisovala Bíba. „Až když jsme měla dva roky a kulhala jsem, pochopili, že něco není v pořádku. Tenkrát byla ale jiná doba, jiné možnosti. Pan doktor zjistil, že mám vykloubené kyčle, a jen tak po hmatu mi je srovnal. A nasadil velmi těžkou sádru,“ řekla.

Chudák maminka
Maminka Brodské potom nosila v náručí dvouleté děcko v sádře, kterému přidala několik kil, a to trvalo celých půl roku. „Byla jsem velká tíha, chudák maminka,“ komentuje hercova manželka. I přes problémy s kyčlemi se ale stala tanečnicí, baletkou.
Vykloubené kyčle jí začaly dělat pořádnou neplechu na stará kolena. „Stačí spadnout, a je to zlomené,“ povzdechla si Bíba, která má s Brodským syna Marka (57), jinak herce, hudebníka a výtvarníka.

Na video s Terezou Brodskou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.