Soud s údajnými vrahy romského bosse: Děti mafiánů Běly a Mrázka spolu randily! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Soud s údajnými vrahy romského bosse: Děti mafiánů Běly a Mrázka spolu randily!

Antonín Běla a František Mrázek v době, kdy spolu ještě vycházeli.
Antonín Běla a František Mrázek v době, kdy spolu ještě vycházeli. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Michal Protivanský )

Z jejich otců se stali úhlavní nepřátelé, později byli oba zavražděni. Přesto syn zavražděného romského bosse Antonína Běly (†52) randil s dcerou kmotra Františka Mrázka(†47). Zaznělo to u soudu s Pavlem Šrytrem (52).

Vztahy mezi rodinou Mrázků a Bělů by vydaly na román. Počátkem 90. let byli přátelé. „Naše rodiny se navštěvovaly, Běla byl pro mě strejda,“ řekl včera u soudu policii syn Františka Mrázka Michal (36). Později se ale oba mafiánští šéfové rozkmotřili. Když v dubnu roku 1996 maskované komando zavraždilo Bělu před jeho domem, spekulovalo se, že si mord objednal právě František Mrázek.

Hledal vraha táty
Další zvrat přišel, když Mrázkova dcera Monika (32) začala randit se synem zavražděného Běly Jaroslavem (40). „Mému muži se nelíbilo, že spolu chodí,“ řekla vyšetřovatelům Mrázkova manželka Ivana. Romance nevydržela. „Říkal mi, že jeho tátu asi zavraždil někdo, kdo pro něj dříve pracoval. Po rozchodu mi řekl, že to se mnou nemyslel vážně, že táta s tím něco může mít,“ řekla policistům dcera kontroverzního podnikatele Monika.

Vraždil bývalý bodyguard?
Podle žalobce vraždil Pavel Šrytr, který dříve pro Bělu pracoval a později přešel k Františku Mrázkovi. Druhý obžalovaný je Ján Kaco, který Mrázkovi dělal bodyguarda. Soud s oběma obžalovanými bude pokračovat i příští týden. Oba tvrdí, že jsou nevinní.

Hospodyně popsala:
Vrazi nás spoutali
Ozbrojenci ve vile Antonína Běly našli kromě svého »cíle« dvě spící ženy. „Na posteli nás svázali, kotníky k sobě a ruce za zády. Hodili mi přes hlavu polštář, málem jsem se udusila. Pak dům prohledali a stříleli,“ popsala včera hospodyně Bělů Lenka D. soudu. Druhá spoutaná žena, tehdejší přítelkyně Jaroslava Běly, i s rukama spoutanýma za zády dokázala vytočit 158 a zavolat policii.

Na video se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.