Rodina paterčat na mizině! Co se stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rodina paterčat na mizině! Co se stalo?

Rodina paterčat přišla kvůli penězům z původní sbírky o všechny sociální dávky.
Rodina paterčat přišla kvůli penězům z původní sbírky o všechny sociální dávky. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Rodina paterčat dostala od magistrátu 616 tisíc! Byly to peníze z původní sbírky, kterou pro děti vypsal Klub vícerčat. Kvůli tomu však přišla rodina o veškeré sociální dávky a je tudíž na mizině. Nemá prý ani z čeho zaplatit nájem a další běžné výdaje. Darované peníze na tyto věci totiž použít nelze.

Výtěžek z původní sbírky musí být použit pouze na konkrétní výdaje s paterčaty. „Je to celé na hlavu postavené. Jak je možné prohlásit za příjem něco, s čím dotyčný nemůže volně disponovat,“ vyjádřila podle Blesku pro iDnes.cz advokátka rodiny Klára Samková, která si je ale vědoma toho, že úředníci jinak postupovat nemohli. Matka dětí Alexandra Kiňová se tedy obrátila na ombudsmanku Annu Šabatovou.

„Momentálně vůbec nemohu hradit běžné výdaje domácnosti, hlavně potraviny pro osm lidí, pojištění na auto, telefon, oblečení, léky. Na běžném účtu rodiny jsme takřka na nule. Moc prosím o urychlenou pomoc při jednání s úřadem práce a ministerstvem práce a sociálních věcí,“ napsala jí. Advokátka rodiny chce navíc do případu zapojit ministryni práce a sociálních věcí a získat zpět nárok na všechny dávky, které činí asi 27 tisíc měsíčně. Do této situace se dostala rodina poté, co se Kiňová nepohodla s tehdejší šéfkou Klubu dvojčat a vícerčat Klárou Vítkovou Rulíkovou, která původní sbírku ukončila. Peníze totiž nepřevedla rodině, nýbrž svému zřizovateli, magistrátu. V tuto chvíli už totiž musely být peníze rodině předány jedině jako dar, což vedlo k automatickému odebrání dávek.

„Rodina bude muset těch 600 tisíc vyčerpat, a teprve když budou na nule, dávky jim obnoví. Za této situace jim budu doporučovat, aby peníze z daru vrátili, protože jinak je to pro ně ohrožující. Nemůžou z nich platit třeba třináctitisícový nájem bytu, respektive mohli by uhradit jen pět osmin nájmu,“ vyjádřila se k situaci Samková.

Paterčata na srazu vícerčat:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
karelr4
12. 5. 2017 • 09:14

Oni přemýšlí pouze o tom jak z našich daní vyrazit co nejvíc peněz. Ale pracovat to u nich nehrozí. to si radši najmou drahou právničku.

karelr4
12. 5. 2017 • 09:09

Malý Petře, na co má chůvy placené státem z našich daní? Že to budou paterčata věděli včas a mohli i počet spratků nechat z redukovat. U vícečetných po umělém oplodnění se to běžně dělá.

karelr4
12. 5. 2017 • 09:04

Nazývat Cikány výrazem „Romové“ je diskriminace ostatních cikánských etnik. Těch je v Evropě mnoho: Sinti, Jerli, Kalé, Kalderaš, Roma, Lalleri, Lovara a Manuš. Je to asi tak, jako kdybychom všechny Slovany chtěli nazývat pojmem „Bulhaři“.

karelr4
12. 5. 2017 • 09:00

Nazývat Cikány výrazem „Romové“ je diskriminace ostatních cikánských etnik. Těch je v Evropě mnoho: Sinti, Jerli, Kalé, Kalderaš, Roma, Lalleri, Lovara a Manuš. Je to asi tak, jako kdybychom všechny Slovany chtěli nazývat pojmem „Bulhaři“.

rezacek
9. 5. 2017 • 23:46

Pět dětí během tří let? To je snad pitomost, ne? Teoreticky to lze zvládnout, pokud v tom jsou alespoň jedny dvojčata. Ale stejně musí mít frndu jako trhací kalendář.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.