Šofér, který zabil Hlinku (†54): Jak jste mě našli? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šofér, který zabil Hlinku (†54): Jak jste mě našli?

Muž, který zabil Ivana Hlinku, začal nový život.
Muž, který zabil Ivana Hlinku, začal nový život. (Foto: Martin Sekanina, archiv Blesku, ara)

Uplynulo už 13 let od doby, kdy František Valeta (42) svou neopatrnou jízdou zabil Ivana Hlinku (†54). Touto tragédií zničil život mnoha lidem, včetně sebe.

Soud mu tenkrát za tuto bouračku vyměřil dvouletou podmínku a zákaz řízení na 5 let. Poté se rozvedl se svou ženou, matkou svých dvou dcer. Navíc se dostal do obrovských dluhů a musel kvůli tomu vyhlásit osobní bankrot. „Do problémů jsem se dostal z důvodu dědictví. Zdědil jsem dluhy a k tomu jsem měl ještě závazky, které jsem byl předtím schopen splácet,“ řekl Veleta, po kterém chtěli věřitelé 981 062 korun!

Musel tedy prodat svůj podíl v nemovitosti, kde odmala bydlel, auto, televizi, dokonce i postel. Tyto vydražené věci mu však přinesly jen 360 tisíc. Na dluhy pak šlo 230 tisíc, dalších 130 vyinkasoval insolvenční správce. V říjnu ho ale soud definitivně oddlužil.

Valeta tak mohl začít úplně od začátku. Jak tedy žije nyní? Přestěhoval se v Karlových Varech do činžáku na druhém kraji města, našel si práci v tamní minerálce a snaží se být inkognito. „Jak jste mě tu našli? Nikdo o tom, že tady bydlím, neví,“ řekl redaktorům Blesku. Ke zmiňované nehodě se však vracet nechtěl. „O rozhovor nemám zájem,“ dodal.

VIDEO: Ivan Hlinka dovedl Čechy na vrchol!

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.