Jak na krásnou hřívu: Suché, mastné, lámavé – starejte se o vlasy správně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jak na krásnou hřívu: Suché, mastné, lámavé – starejte se o vlasy správně!

Jak na krásnou hřívu?
Jak na krásnou hřívu? (Foto scom)

Vlasová kosmetika sice leccos zamaskuje, ale nic nevypadá tak dobře, jako kvalitní, pevné a zdravé vlasy. Víte, jak se o svou hřívu starat, aby vypadala skvěle?

Každý typ vlasů potřebuje jinou péči. Na trhu je mnoho vlasových přípravků, někdy však nejlépe fungují postupy, které používaly už naše prababičky.

Mastné vlasy
Zkuste jablečný ocet
Pokožka hlavy produkuje tolik kožního mazu, kolik je třeba, aby vlasy ochránila. Pokud používáte nešetrnou vlasovou kosmetiku plus na sebe často útočíte chemickými barvami, fény, žehličkami a dalšími vymoženostmi, které vlasy oslabují a přesušují, mastí se o to více. Řešením je vynechat chemii.
*Zvolte šetrné šampony, určené pro každodenní používání. Není také vhodné vlasy zatěžovat velkým množstvím vlasové kosmetiky. Omezte ji na šampon a hydratační masku, tu ale nenanášejte ke kořínkům vlasů.
TIP: Místo kondicionéru můžete zkusit použít například jablečný ocet. Po mytí smíchejte jednu lžíci jablečného octu s půl litrem vody a vlasy tímto roztokem spláchněte. Pokud je to možné, nechávejte vlasy volně uschnout.

Jak na krásnou hřívu když máte mastné vlasy?

Suché vlasy
Pomůže avokádo
Dalším extrémem jsou vlasy suché. Může za ně nejen vlasová kosmetika, ale také životospráva. Doplňte svůj jídelníček o ryby, oříšky, semínka a kvalitní rostlinné oleje. Pomoci si můžete i pravidelnou dávkou vitaminů obsahujících rybí tuk. Co se kosmetiky týče, zaměřte se spíše na hydratující produkty a pravidelně si dopřávejte masky na vlasy.
TIP: Pokud si masku chcete připravit doma, skvělá je kombinace kokosového oleje, vaječného žloutku a avokáda. I zde platí, že je třeba vyhnout se pravidelnému fénování a žehlení vlasů. A pokud vám nic jiného nezbývá, používejte alespoň séra, která vlasy před vysokými teplotami ochrání.

Jak na krásnou hřívu když máte suché vlasy?

Normální vlasy
A co takhle bylinky
Normální vlasy se lámou minimálně, konečky jsou zdravé a ne roztřepené. Nemyté vydrží klidně i více jak čtyři dny a není třeba jim věnovat tolik péče. Čas od času si však přesto dopřejte hydratační masku na vlasy či zábaly z henny, abyste je udrželi v kondici. Pokud si přejete zvýšit jejich kvalitu, zkuste přejít na čistě přírodní šampony nebo je jednou za čas ošetřete bylinkovými roztoky.
TIP: Bříza, kopřiva, levandule, máta, heřmánek. Tyhle bylinky můžete využít. Přelijte hrst dvěma litry vroucí vody a nechte půl hodiny stát. Přeceďte a opláchněte si roztokem vlasy.

Tip
Sušte opatrně
Mokré vlasy nikdy nedrhněte ručníkem, zbytečně byste poškodili a roztřepili jejich povrch. Zabalte je raději do ručníku, který odsaje přebytečnou vodu. Poté rozčesejte prsty nebo řídkým hřebenem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.