Smoothie, zdravý nápoj nejen na ráno: Vitaminové bomby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smoothie, zdravý nápoj nejen na ráno: Vitaminové bomby!

Smoothie není jen zdravé, ale taky skvěle chutná.
Smoothie není jen zdravé, ale taky skvěle chutná. (lanterna.cz)

Jaro (a blízkost plavkové sezony) nám mění chuti. Nad koláčkem k snídani už se rozmýšlíme, i nabídka obchodů svádí ke změně jídelníčku. Umixujte si smoothie, zdravý ovocný nebo zeleninový koktejl.

Jak připravit lahodné smoothie?
Nejdůležitější je výkonný vysokootáčkový mixér, který rozmixuje i tvrdou zeleninu, ovoce či led. Jen tak dosáhnete jemné konzistence. Smoothie nejlépe chutná vychlazené, ideální je použít jednu z ingrediencí mraženou, nebo přidat místo vody led.

Všechno naráz!
Očištěné suroviny mixujte všechny najednou, před vložením do mixéru je můžete nakrájet na menší kousky, výkonnější stroje si poradí i s celými kusy. Začněte ve vyšších otáčkách a postupně ještě přidávejte. Kvalitní mixér si poradí i se semínky či s jádry, z rozemletých semínek a zrníček získáváte živiny navíc, které by jinak tělo vyloučilo bez užitku.

Jaké ovoce se hodí?
Nejoblíbenější jsou banány, jablka, hrušky, meruňky, broskve, manga, grepy, kiwi, pomeranče, mandarinky, meloun. Milovníci sladkého mohou do nápoje přidat také namočené sušené ovoce, jako jsou datle, fíky nebo
rozinky.

Jakou zeleninu používat?
Nejlepší je listová zelenina, například čínské zelí, různé druhy salátů, špenát, kapusta, rukola, polníček, čekanka, řeřicha. Využít můžete také bylinky, jako je kopřiva, pampeliška, jitrocel, medvědí česnek.

Jogurt při ruce
Plánujete pravitelné smoothie svačinky? Udržujte zásobu bílého jogurtu, chia semínek, pomerančového nebo jablečného džusu, mražené ovoce i zeleniny.

Recepty, které vás postaví na nohy:

Pro detoxikaci
Potřebujete: oloupaný čerstvý ananas, oloupaný banán, očištěný řapíkatý celer, zelené jablko (nemusíte loupat), špenátové listy, oloupaný citron, vodu/led. Přidejte superpotraviny – omytou kapustu a mladý ječmen. Důkladně rozmixujte a hned podávejte.

Pro posílení imunity
Potřebujete: 100% jablečný džus, oloupaný banán, jablko, důkladně očištěnou červenou řepu a mrkev, mražené maliny, vodu/led, chia semínka.
Pozor, řepa vyžaduje delší mixování.

Pro dobrou náladu
Potřebujete: mléko, oloupaný banán, 2 lžíce medu, vodu/led, ořechy, prášek z nepražených kakaových bobů. Ořechy důkladně rozmixujte.



Přečtěte si
debrus15@...
31. 1. 2019 • 16:22

Hodně receptů se dá najít na youtube. Dělám si tenhle recept často: https://www.youtube.com/watch?v=wDM26ft_yv8&t

-bello-
2. 8. 2017 • 12:16

Smoothie je vynález pro blbce a není zdravý to nápoj.Normálně na posezení taky nikdo nebude jíst 4 hrušky, banán a do toho hrst malin a lžíci medu .Kalirická bomba to je, nic jiného V knize OMG diet vesele vypráví autor, jak se jeden chlap půl kilovým pojídání jablek denně prožral k 140 kg a pak musel hubnout , jo jo cukry jsou i tam a ukládají se v tuky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.