Pohřeb dramaturgyně Sanitky Dudkové (†85): Manžela jí sebrala Štěpánková! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb dramaturgyně Sanitky Dudkové (†85): Manžela jí sebrala Štěpánková!

Zemřela Jana Dudková, první žena Jaroslava  Dudka, který si poté vzal herečku Janu Štěpánkovou.
Zemřela Jana Dudková, první žena Jaroslava Dudka, který si poté vzal herečku Janu Štěpánkovou. (foto Daniel Černovský, David Kundrát, ČTK, ara)

Nebyla to jen shoda jmen. Zesnulou dramaturgyni České televize Janu Dudkovou (†85) pojilo s režisérem Jaroslavem Dudkem (†68) manželství a dvě dcery. Po rozvodu si Jaroslav vzal herečku Janu Štěpánkovou (82). 

Dramaturgyně takových seriálů, jako jsou Byl jednou jeden dům, Dobrá voda či Sanitka, a také filmových hitů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, se po odchodu prvního muže vdala ještě jednou. I manželství s Petrem Martinicem ale skončilo rozvodem. O to víc přilnula ke svým dcerám Michaele a Anně. Míša, která promluvila na pohřbu nad rakví, prozradila, že ještě jeden muž v životě maminky byl osudový.

„Její první velkou láskou byl na studiích herec Leoš Suchařípa,“ řekla. A připomněla řadu přátel, kteří Dudkovou provázeli celým životem, jako např. scenáristu Jiřího Hubače (†82) a jeho ženu. Měla je prý jako sourozence, protože byla jedináček. Nebo režiséra Františka Filipa (86), který se s ní včera přišel rozloučit do strašnického krematoria, či režisérku a scenáristku Evu Sadkovou (†68), jež byla její spolužačkou.

„Nemoc vzala mamince její milovanou práci. Bylo to zlé, ale stihli jsme se rozloučit. Díky, mami, budeš nám chybět,“ pronesla na závěr obřadu ve strašnickém krematoriu 
Michaela.
Janu Dudkovou provázela na poslední cestě píseň Karla Kryla (†49) Děkuji.

Byli spolu 40 let
Jana Štěpánková poznala režiséra Jaroslava Dudka na škole. Sblížili se až v Divadle S. K. Neumanna v pražské Libni, kam ona nastoupila v roce 1959. O tři roky později přešli do Divadla na Vinohradech a žili spolu až do jeho smrti 31. srpna 2000. Zplodili syna Jana (53), matematika a odborníka na počítače.

 



Přečtěte si
ivoadler
28. 4. 2017 • 15:59

Ať se rozvádí či svádí, hlavně že to jsou lidi z branže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.