Prasklo na Kate: Mega šatna za miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prasklo na Kate: Mega šatna za miliony!

Královská rodina
Královská rodina (Profimedia.cz)

Obyvatelé obrovského Kensingtonského paláce chtějí pod jejich šlechtickým příbytkem vybudovat suterén za 24 milionů liber! To je pořádný sklep co? V paláci se chce totiž natrvalo usadit princ William se svou ženou Kate a jejich dětmi, takže už to přeci musí nějak vypadat! Je tu ale menší problém, který pobouřil Londýňany...

Kromě toho, že suterén bude vybudován pro personál, budou zde i kanceláře a nebude chybět ani místnost pro kolekci slavnostních šatů! 160 stop dlouhý a dvoupatrový “sklep“ bude vybudován hned vedle oranžérie (druh uzavřené, zejména zámecké stavby s velkými okny a vytápěním, která slouží k přezimování choulostivých dřevin v malých nádržích a květináčích) královny Anny.Tyto plány ale vyvolaly pobouření mezi některými lidmi, protože podle místních předpisů pro plánování, žadatelé nemohou stavět dvoupodlažní sklepy. Pobouření vzniklo především kvůli tomu, že je to prý historická budova, která by za žádných okolností neměla být narušena.

Některým lidem, nepřijde spravedlivé, že by královský pár měl dostávat nějaké speciální výjimky. Dále si stěžují na to, že by mohl být narušena oranžérie, která pro Londýňany znamená mnoho a má sloužit i jim. Ostatní obyvatelé psali radě, aby se podělili o své obavy ohledně plánů na Oranžerie, která byla postavena v letech 1704 a 1705, dle pověření královny Anny. ,,Je někdo zastrašený angažovaností královské rodiny? Nikdo není výš než zákon,“ řekl Londýňan Patrick Hope-Falkner pro Dailymail.co.uk. ,,Oranžérie je již dlouho velmi oblíbený a navštěvovaný znak známého architektonického a historického seskupení,“ dodala Marion Gettleson.

Britům se nelíbí, aby něco tak historicky významného bylo něčím narušeno, oranžerie by se měla ponechat v klidu, bez zásahů. Obyvatelé také vyvolávají otázky o možném poškození stromů a narušení života volně žijících zvířata, která by byla odstraněna jako součást návrhů. Oficiální plány kolem suterénu pod oranžerií byly předloženy městskému obvodu Kenstington a Chelsea minulý měsíc. Rada dosud obdržela 14 nesouhlasných dopisů od místních obyvatel a čtyři dopisy, které přestavbu podporují. Podpora přišla z místních orgánů a organizací, které jsou tvořeny z The Science Museum- Muzea vědy, Exhibition Road Culture Group – mezikulturní organizace , Friend od Hyde Park- organizace, která se zabývá ochranou parků a zeleně a od Kensington Gardens- soukromé zahrady kengsingtonského paláce a Royal Albert Hall - hala pro pořádání koncertů a jiných uměleckých aktivit .

Toto ovšem není první veřejné rozhořčení vyvolané kvůli plánům královské rodiny. A také to není poprvé, kdy jejich kontroverzní nápady dostanou zelenou. Poprvé si vymysleli novou litinovou markýzu ke vchodu paláce. Museli čelit expertům ohledně architektury a zástupci šéfa Boroughu, radnímu Daniel Moylan, který byl prý jak parní válec.

Královská rodina dodala, že své plány velice pečlivě promyslela a zvážila. Oranžérie není v rezidenční čtvrti a vývoj/stavba nebude mít vliv na další vlastnosti v této oblasti. Z Kensigtonu a z Chelsea uvedli, že ještě nejsou rozhodnuti.

Na video s Vévodkyní se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.