Zemřel mladík (†19): Lékaři mu zamítli transplantaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zemřel mladík (†19): Lékaři mu zamítli transplantaci!

K smrti odsouzený Riley.
K smrti odsouzený Riley. (Foto: Facebook, reprofoto Youtube)

Případ amerického teenagera Riley Hanceyho (†19), kterému lékaři zamítli transplantaci plic, protože v jeho krvi našli marihuanu, skončil tragicky. Trvalo dlouhé měsíce, než si našel jiného doktora, ale po operaci mladík skonal.

Riley Hancey ve svém rodném Utahu na loňské Díkuvzdání zničehonic zkolaboval. Vyděšení rodiče ho odvezli do Univerzitní nemocnice, kde jim lékaři po vyšetřeních řekli, že syn potřebuje po zápalu plic oboustrannou transplantaci plic. Chtěli ho umístit na seznam pacientů, aby mohl čekat na vhodného dárce. Pak jim ale přišly výsledky testů, které ukázaly, že mladík má v těle zbytkové množství THC, což značilo, že před kolapsem kouřil nebo jinak užíval marihuanu. Na základě toho zjištění pak odmítla nemocnice Rileyho na seznam čekatelů umístit.

Příliš pozdě
Rodiče se chtěli s nemocnicí soudit, ale nakonec zjistili, že bude rychlejší a pro jejich smrtelně nemocného syna prospěšnější hledat jiné zařízení, které by transplantaci provedlo. Trvalo to však měsíce. Když se nakonec k zákroku odhodlala nemocnice Pennsylvánské univerzity ve Filadelfii a po složitém leteckém převozu 31. března Rileyho operovala, bylo už pozdě. Klučina nezvládl pooperační komplikace a zemřel. 

Řekli mu: Zemřeš!
Mark Hancey, otec Rileyho, byl u toho, když klučinu lékaři v Utahu odmítli. „Řekli mu: »Zemřeš. Raději si dej do pořádku své věci«. Byl jsem v šoku. Oba jsme brečeli. Odsoudili ho na smrt kvůli tomu, že si po obědě na Díkuvzdání vykouřil jointa se starým kamarádem, který ho přišel navštívit. On jinak marihuanu pravidelně nekouřil,“ uvedl zdrcený muž po synově smrti.



Přečtěte si
demon.hk
26. 4. 2017 • 16:04

Kluk měl smůlu, že nebyl černej. To by fotřík párkrát pohrozil obviněním z rasismu a jak by doktoři transplantovali! nebo by do ulic vyšli hordy černejch demonstrovat, většina by ani nevěděla za co Hlavně aby si podpálili pár aut a vyřvali tu svoji vrozenou hnusnou zlobu a násilí.

aveneta
26. 4. 2017 • 10:55

Tomu se nedivím....každý má zodpovědnost za svůj život

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.