Ťukněte si s celebritou! Herečka Klára Issová slaví 38 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herečka Klára Issová slaví 38

Klára Issová
Klára Issová (Foto Aha! – Roman Souček, Česká televize)

38. narozeniny dnes slaví herečka Klára Issová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Už během studia pražské konzervatoře se Klára Issová objevila v několika filmech. Jejím startovním výstřelem byla černá komedie Indiánské léto režiséra Saši Gedeona, kdy byla za roli mladičké Kláry poprvé nominována na Českého lva.

A nebyla to nominace poslední. Druhou získala Klára Issová za vedlejší roli ve filmu Anděl exit, třetí pak za hlavní roli ve snímku Grandhotel režiséra Davida Ondříčka, se kterým pak i čtyři roky chodila. Ondříček má nyní dceru Františku s Klářinou sestřenicí, herečkou Marthou Issovou.

Průzračnou sošku českého krále zvířat si Klára Issová odnesla v roce 1997, kdy předvedla nejlepší herecký ve filmu Nejasná zpráva o konci světa od Juraje Jakubiska. Svůj potenciál předvedla i v pohádce Anděl páně, ve válečném dramatu Operace Silver A nebo v přítulné komedii Medvídek. Krom toho hrála v několika zahraničních filmech po boku těch největších hvězd. Objevila se i v netradičním snímku Jana Švankmajera Přežít svůj život. Zahrála si také v projektu Soukromé pasti.

V divadlech předvedla více než desítku rolí. S herečkou Kateřinou Velebovou pracovala na vlastní produkci hry Služky, kterou uvedly v divadle Rubín. Issová exceluje také na každoročních Shakespearovských slavnostech pod otevřeným nebem.

Kromě herectví ji bavila keramika, vyšívání a focení. Fotoaparát si koupila za svůj první honorář.

Na rozhovor s herečkou Klárou Issovou se můžete podívat zde:




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.