Vdova po Svobodovi přišla o 5 mega! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vdova po Svobodovi přišla o 5 mega!

Vendula Pizingerová prodala rodný dům.
Vendula Pizingerová prodala rodný dům. (Foto: D. Malík, P. Machan, archiv Blesku a reprofoto Svoboda & Williams)

Vendula Pizingerová (45) se snažila tři roky prodat svůj rodný dům v Černošicích u Prahy. Teď se to konečně podařilo! Musela ovšem slevit z deseti milionů na pět.

Prezidentka Kapky naděje se v domě narodila, vyrůstala a dokonce tam měla první rande s Karlem Svobodou (†68). Přesto však k prvorepublikové vile ztratila vztah. „Jsem ráda, že je dům prodaný,“ řekla Blesku Vendula s tím, že z Černošic se úplně vykořenila. Ve dvaceti letech se totiž přestěhovala do Jevan, kde žila se skladatelem. Do rodného domu jezdila samozřejmě stále za rodiči.

Ovšem po jejich smrti nebylo co řešit. „Rozhodla jsem se prodat! Udržovat dům se zahradou, kde nikdo nežije, je velmi nákladné...“ vysvětlila Pizingerová, které se po mamince moc stýská. „Prodej domu nic nemění na tom, že na dětství v Černošicích s mými rodiči moc ráda vzpomínám. Bylo to pěkný. Od smrti mámy uplynuly čtyři roky a já nevím, čím to je, ale najednou na ni myslím čím dál víc. Chybí mi,“ dodala smutně.

Podívejte se na rozhovor s Vendulou Pizingerovou:

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.