Blesk zapálil dům, rodina přišla o všechno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Blesk zapálil dům, rodina přišla o všechno!

Rodina před vyhořelým domem. Zleva dcery Pavlína, Kristýna a Simona, maminka Pavlína, vzadu syn Miloslav a otec Miloslav.
Rodina před vyhořelým domem. Zleva dcery Pavlína, Kristýna a Simona, maminka Pavlína, vzadu syn Miloslav a otec Miloslav. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Šest lidí – rodiče a čtyři děti – přišlo o střechu nad hlavou v Chocomyšli na Domažlicku. Dům, ve kterém žili, shořel a oni zachránili jen holé životy, psa a kocoura. 

Selské stavení zapálil rodině blesk, který jim uhodil do střechy. Jeden z prvních letošních... „Syn a dcera už spali. Já se dívala na televizi. Ozvala se strašná rána, lustr explodoval a byla tma,“ popisuje Pavlína Šleglová (47). „Běžel jsem za mámou do obýváku, jestli je v pořádku. To už soused křičel, že nám hoří střecha. Popadl jsem kocoura a vyběhl ven,“ vzpomíná syn Miloslav (16).

Hasili kýbly

Pokoušeli se oheň hasit kýbly s vodou. Ale bylo to marné. Šest lidí, rodiče a čtyři děti, tak skončilo bez střechy nad hlavou. Útočiště našli na obecním úřadu, kde teď přebývají v jedné místnosti. Nevědí, co bude dál. Dům neměli pojištěný.

Invalidní matka

Matka Pavlína je nemocná a nemůže skoro vůbec chodit. Pobírá invalidní důchod tři tisíce korun. Otec Miloslav dělá skladníka ve firmě s kovovýrobou. Už před požárem s penězi stěží vyšli. Syn studuje gymnázium a tři dcery chodí na vysokou školu. „Chtěli jsme studium přerušit, abychom něco vydělali a pomohli s opravou domu,“ říká Pavlína (24).
S tím ale rodiče nesouhlasí. „Vzdělání dětí je pro nás prioritou. Zkusíme požádat o úvěr a snad to všechno zvládneme,“ věří otec Miloslav (48).

Senior (80) přivezl peníze a oblečení
Jedním z těch, kdo rodině pomohli, byl i senior Václav Kyslík (80). Předal jim obálku s penězi a tašku s dámským oblečením. Za rodinou urazil na bicyklu v dešti 17 kilometrů. Přijel až z Bezděkova na Klatovsku. „Jsem moc rád, že můžu pomoci. Ještě mám něco doma, najednou jsem vše nepobral,“ říká Kyslík.

Obec daruje sedačku a dřevo
Kromě toho, že rodina našla útočiště v místnosti na obecním úřadu, dostala od obce i sedací soupravu. Největší pomocí je ale dřevo, které zdarma věnuje obec. „Místo na opravu hasičárny si z něj Šleglovi postaví nový krov. Dřevo je už poražené,“ uvedl starosta Josef Eger.

Pomáhají i sousedé. Co vy?
Sousedé zřídili u Komerční banky transparentní účet na jméno Miloslav Šlegl. Pokud byste chtěli rodině přispět, můžete na čísle: 115-4423580287/0100

Na video s rodinou u jejich zdevastovaného domu se můžete podívat zde:



Přečtěte si
jara70
20. 4. 2017 • 14:39

tak napíšu na kočku, samce od kočky to asi nebere

jara70
20. 4. 2017 • 14:36

napsala jsem na ko***, nevím, proč mi to tam dává hvězdičky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.