Ťukněte si s celebritou! Herečka Jana Stryková slaví 38 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ťukněte si s celebritou! Herečka Jana Stryková slaví 38

Jana Stryková
Jana Stryková (FTV Prima, Branislav Simoncik a archiv Blesku)

38. narozeniny dnes slaví herečka Jana Stryková. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Jana Stryková neplánovala, že bude herečkou. Jako malá chtěla být jeptiškou, ale vyzkoušela si práci barmanky, prodavačky i au pair. Na pražskou DAMU se přihlásila jen zkusmo, ale vyšlo to. A tak po studiích zahájila Jana Stryková svoji kariéru v Divadle F. X. Šaldy v Liberci.

Jana Stryková v Liberci vydržela sotva rok, pak zamířila do Prahy (Rokoko, Švandovo divadlo a od roku 2010 Divadlo na Vinohradech). Zahrála si i na Letních shakespearovských slavnostech, kde ztvárnila Lucianu v Komedii omylů.

Stryková je českému divákovi známá i z filmů. Před kameru se poprvé postavila ve snímku Iguo Igua, pak následovaly další, např. Hairstory, Child 44, Zakázané uvolnění nebo Stop, a také seriály Škoda lásky, Soukromé pasti, Letiště nebo Ordinace v růžové zahradě (kde byli jejími filmovými milenci Jan Šťastný, Martin Stránský a Braňo Holiček).

Jana Stryková působí i v rozhlase a také dabuje; z desítek zahraničních filmů jmenujme například bondovku Skyfall, v níž propůjčila hlas černošské krásce Naomie Harris.

Na rozhovor s Janou Strykovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.