Karbanátky 4x jinak: Bezlepkové z červeného zelí!
Tyhle karbanátky můžou i celiaci. Jsou totiž pouze z červeného zelí a brambor!
POTŘEBUJETE:
✔ 350 g čerstvého červeného zelí
✔ 550 g brambor
✔ 1 vejce
✔ 1 cibuli
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 lžíci zelené petrželky
✔ máslo
✔ olej
JAK NA TO:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje s kouskem másla, nakrájenou cibuli opékáme dozlatova. Vmícháme nakrájené zelí, orestujeme, můžeme trochu podlít, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Pak zelí přidáme k bramborám, rozklepneme vejce a vmícháme do směsi nasekanou petrželku. Tvoříme karbanátky a smažíme je na oleji z obou stran.