Super tipy na originální vajíčka: Když nestíháte koupit barvy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Super tipy na originální vajíčka: Když nestíháte koupit barvy!

Nekupujte potravinářské barvy. Zkuste velikonoční vajíčka obarvit přírodně.
Nekupujte potravinářské barvy. Zkuste velikonoční vajíčka obarvit přírodně. (Profimedia.cz)

Barvíte vajíčka na poslední chvíli a nestíháte v drogerii koupit barvičky a obtisky? Pomozte si z domácích a přírodních zdrojů a udělejte si vajíčka autentická a originální.

• Počítejte s dobou barvení vždy okolo 20 minut.
• Vajíčka (pokojové teploty) vkládejte pomocí lžíce do vroucí, mírně osolené vody, do které jste přidali zvolené barvivo a ocet.
• Po vytažení osušte na ubrousku nebo utěrce.

Žlutá vajíčka
Nasypte 3 vrchovaté lžíce jemně mleté kurkumy do 900 ml horké vody. Nechte asi 10 minut vařit. Přidejte dvě lžíce octa, špetku soli a můžete barvit.
Růžová vajíčka
Oloupejte tři menší řepy a dužinu nakrájejte na kostičky. Vše vložte do hrnce a zalijte 900 ml vody. Přidejte sůl a dvě lžíce octa. Vařte tak dlouho, dokud nedosáhnete požadovaného odstínu.

Červená vajíčka
Vajíčko povařte v jednom litru červeného vína – stačí to nejlevnější, krabicové. Přidejte sůl a ocet a vařte.
Modrá vajíčka
Asi ½ větší hlávky červeného zelí nakrouhejte na jemném struhadle. Zelí v hrnci zalijte horkou vodou, aby bylo úplně ponořené. Přidejte dvě lžíce octa a špetičku soli a získáte bledě modrá vejce. Lze použít jen bílá vejce!

Zelená vejce
Do hrnce s litrem vody vhoďte půl kostky mraženého špenátu a povařte, dokud se nerozmrazí. Opět dodejte sůl, ocet a ždibec kmínu (pro lepší barvu). Vložte vajíčka a těšte se na výsledek.
Hnědá vejce
Krom 1 liru vody potřebujete ještě 4 hrnky cibulových slupek, ocet a sůl. Čím tmavší vajíčka použijete, tím výraznější bude finální barva.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.