Vrah Ďuričko zůstává v cele: Omlouval se nevěrohodně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vrah Ďuričko zůstává v cele: Omlouval se nevěrohodně!

Vrah Bohumír Ďuričko.
Vrah Bohumír Ďuričko. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Bohumír Ďuričko (63) si odpykává 12,5 roku za zastřelení Václava Kočky ml. (†40) po křtu knihy tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka (64). Po dvou třetinách trestu chtěl na svobodu, žádosti o podmínečné propuštění ale soud nevyhověl.

Ďuričko u soudu vypovídal tak, až se zdálo, že se stal obětí trestného činu on sám. I když se otočil k rodině Kočkových sedící v lavicích pro veřejnost, a omlouval se za zabití jejich příbuzného, nikterak přesvědčivě to nepůsobilo. Spíše vychytrale. „Hluboce lituji svého činu,“ řekl. Jan Kočka (50), bratr zavražděného Václava, považuje postoj za tendenční: „Omluvu si naše rodina zasloužila už před 8,5 lety.“ Soud verdikt odložil na neurčito. Státní zástupce požádal o nové znalecké posudky.

Zavražděný Václav Kočka ml.

Co předcházelo vraždě
Ďuričko a Kočka ml. se dostali do sporu v roce 2008 v restauraci Monarch po křtu knihy Jiřího Paroubka. Kočka prý hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje, Ďuričko vytáhl od pasu zbraň a zastřelil ho třemi ranami z bezprostřední blízkosti. Smrtelná byla každá z nich.
Jednání soudu sledovala rodina Kočkových, bratr Jan je vpravo.

Přečtěte si
-bello-
15. 4. 2017 • 20:28

Jestli se nepletu, tak ten Ďuričko vydíral dokonce i tím, že má těhotnou přítelkyni a že tedy nechť k tomu soud přihlídne.Samozřejmě, že ničeho nelituje a chce ven. Popravil člověka a navíc v tak malém prostoru, že mohl zabít další lidi .Nikdy by už neměl dostal povolení vlastnit zbraň !

6010
15. 4. 2017 • 17:45

Tak to beru.Tady funguje spravedlnost.Ďuričko mi připomíná silně Rychtáře, který je ale na kriminál již také zralý.Nechápu, že s ním nikdo nic neudělá.To se ho všichni bojí?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.