Zesnulá Špinarová (†65): Po smrti vydělala již 60 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zesnulá Špinarová (†65): Po smrti vydělala již 60 tisíc!

Věra Špinarová je po své smrti v kurzu. Lidé v hudebních prodejnách vykupují její alba.
Věra Špinarová je po své smrti v kurzu. Lidé v hudebních prodejnách vykupují její alba. (Foto Aha! – Karel Janeček, David Malík, ara)

Děje se tak vždy, když odejde populární zpěvák či zpěvačka! Alba nedávno zesnulé Věry Špinarové (†65) jdou doslova na dračku. Ukazuje to žebříček Národní federace hudebního průmyslu. Zpěvačka tak začala vydělávat i po své smrti.

Jen za první týden poté, co Špinarová odešla do hudebního nebe, se hned čtyři její desky dostaly mezi dvacet nejprodávanějších alb u nás.

Vysoko v žebříčku
Na šestém místě v žebříčku je deska To nejlepší, na osmém album Zóna lásky, na desátém CD Největší hity live, na dvanáctém místě je pak deska Jednoho dne se vrátíš. Další album se dostalo na 47. místo. Jde o záznam koncertu Špinarové s Petrou Janů (64) z pražské Lucerny.

Kolik dostává?
Dědicové po Věře Špinarové (rozhodne o nich až řízení, které ještě nebylo) dostanou za každou prodanou desku cca 40 procent její ceny. Když tedy album To nejlepší, které je na šestém místě, stojí 199 korun, jde o 80 korun pro dědice.

Peníze na charitu
Podle propočtů Aha! a tabulek IFPI Špinarová vydělala za první týden po své smrti cca 60 000 tisíc korun. A další finance vydělává v tuto chvíli.
Je také velmi pravděpodobné, že tyto peníze, nebo jejich část, poputuje organizacím, jež podporovala. Například Charitě Ostrava, pro kterou několikrát zpívala.

Tantiemy čtyřikrát do roka
Dědicové po Věře Špinarové budou honoráře za prodej jejích desek a hraní písní v rádiích, televizích a na dalších místech dostávat od Ochranného svazu autorského čtyřikrát do roka. A to vždy v červnu, září, prosinci a březnu.

Poslední rozhovor Věry Špinarové (†65):



Přečtěte si
ararat
10. 4. 2017 • 18:48

bursik
10. 4. 2017 • 08:44

a nepsat nic by bylo nejrozumnejsi - na smrti vydelava PREDEVSIM nechutny Blesk ,Aha

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.