Zeman: Uvažuji o milosti pro Kajínka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zeman: Uvažuji o milosti pro Kajínka!

Zeman vážně uvažuje o udělení milosti Jiřímu Kajínkovi
Zeman vážně uvažuje o udělení milosti Jiřímu Kajínkovi (archiv Blesku)

Asi nejznámější doživotní vězeň Česka má naději, že opustí basu! Prezident Miloš Zeman (72) totiž při setkání s občany Čáslavi včera řekl, že vážně zvažuje udělení milosti Jiřímu Kajínkovi (56).

Ten byl v roce 1998 odsouzen za dvojnásobnou nájemnou vraždu a pokus vraždy, vinu ale nikdy nepřiznal a policii obvinil z vykonstruovaného procesu a soud z podjatosti. Podle prezidenta je Kajínek ve vězení dlouho a existují pochybnosti o jeho vině. Jeho obhájkyně Klára Slámová je ale skeptická. „Vzhledem k tomu, že Miloš Zeman opakovaně užívá při cestách za svými příznivci jméno Jiřího Kajínka, aniž by pro jeho případ cokoliv za ta léta učinil, budu se jeho vyjádřením zabývat až tehdy, pokud to bude skutečně myslet vážně a milost Jiřímu Kajínkovi udělí,“ napsala.



Přečtěte si
rockyshowman
7. 4. 2017 • 16:32

Většina usvědčených vrahů již běhá po světě. Prapodivný proces, důkazy nepřesvědčivé a spravedlnost v ............... To je náše doba !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.