Taková (ne)obyčejná rodinka: Čekají dítě č. 20! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Taková (ne)obyčejná rodinka: Čekají dítě č. 20!

Taková neobyčejná rodinka
Taková neobyčejná rodinka (Profimedia.cz, Facebook)

Kam se hrabe Klapzubova jedenáctka, Radfordovi mohou zaplnit obě strany hřiště – tedy až dorostou všichni prckové a nastoupí i táta s mámou. Aktuálně je totiž na cestě už 20. dítě!

Z jistého úhlu pohledu jsou Radfordovi taková obyčejná rodinka. Táta Noel (46) pracuje v rodinné pekárně a máma Sue (42) je doma s dětmi. Jenomže těch je nějak hodně a přibývat nepřestávají.


Nejstaršímu synovi Chrisovi je 27 – ano, toho počali, když bylo Sue pouhých 13 let! Ale nevypadá to, že by tak brzké těhotenství mělo na Sue negativní dopad. Tedy pokud pomineme velice kladný vztah k dětem. Mladý pár tehdy vyloučil, že by miminko dali adoptovat – i proto, že jak Chrise, tak Sue jejich praví rodiče po narození odložili.
Vzali se pár let nato a začala takřka sériová výroba dětí. V průměru jedno za rok a půl, nikdy není rozestup delší než dva roky – a mezi Katie a Jamesem je jen 11 měsíců! Jen jedna smutná mezera přišla v roce 2014. Alfie se narodil mrtvý – ale rodina ho do svých řad stále počítá, na hrobeček chodí slavit jeho narozeniny a i menší z toho docela mají rozum.


Blbosti neřeším
„Když jsme měli děti dvě, stresovala jsem se z pitomostí, ale se čtvrtým Jackem jsem už byla dost vyklidněný rodič,“ svěřuje se Sue. „Čím víc dětí máme, tím jsme větší pohodáři.“ Nikdy prý není potřeba zvyšovat hlas.
S takovou smečkou je samozřejmě spousta práce. „Naštěstí starším nevadí hlídat sourozence, ale pořád říkám, že děti mají být dětmi, ne se starat o mladší,“ má svou zásadu matka rodu. A kliku má i v tom, že jak manžela, tak děti baví vařit. Starší ostatně pomáhají tátovi v pekárně, což je prozřetelná volba řemesla. Upečou toho dost pro rodinnou spotřebu a obchodní vztahy v okolí jim zajišťují i dostupnost dalších potravin.

Aby se úplně z toho stereotypu nezbláznili, pravidelně si Sue a Noel vyhrazují čas na sebe: „Jednou za měsíc si vyrazíme na rande, fakt to pomůže dobít baterie.“ No a pak se jim zpravidla narodí další děcko...

Denní provoz Radfordových:

9 praček prádla
4 role toaletního papíru
Snídaně: 9 l mléka, 3 l džusu, tři krabice cereálií

Číslo 20 má přijít na svět v září.

S tolika mrňaty je spousta práce, ale zase se navzájem zabaví. Rodinný zájezd: každý rok se celá rodina vydá na zahraniční dovolenou, poslední Vánoce tak trávili v Austrálii.

Přečtěte si
mazd
9. 4. 2017 • 14:05

A pedofilní mladík mezi tím neseděl v polepšovně?

-bello-
3. 4. 2017 • 23:49

Starší stejně hlídají mladší a ti o něco starší makaj v pekárně.Ať nekecají. Má tohle smysl?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.