Alena Vránová (84): Vzpomínka na mrtvou dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Alena Vránová (84): Vzpomínka na mrtvou dceru!

Alena Vránová nepustila cennou trofej z ruky.
Alena Vránová nepustila cennou trofej z ruky. (Foto Aha!: Robert Klejch a David Malík)

Život se s ní nemazlil. Slavná Pyšná princezna Alena Vránová (84) před 3 lety pochovala jedinou dceru Markétu (†55), kterou měla s hercem Vladimírem Rážem (†77). Na Tháliích prozradila: „Nejšťastnější chvíle mi dali diváci.“

Viditelně dojatá převzala herečka na jevišti Národního divadla Cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství. „S diváky jsem si rozumněla vždycky,“ přiznala a bylo v tom cítit zklamání, že to tak neměla i s jediným svým potomkem. Markéta si léta ničila zdraví alkoholem a zemřela v roce 2014 předčasně na celkové selhání organismu. Vránová se tak upjala na její dceru (35). Pochlubila se, že je už díky ní prababička. „Mám radost z toho, jak rostou tři synové mé vnučky Terezy. Jen občas smutním, že se tak děje nějak moc rychle,“ postekla si Alena na neúprosný běh času.



Ceny Thálie si odnesl také Milan Kňažko (71). Role ve hře Shylock mu spadla do klína, protože původní představitel Jan Tříska (80) měl v Americe autonehodu a nemohl přijet do Prahy představení nastudovat. Radoval se také Josef Vojtek (51). Rocker a lídr kapely Kabát jede v muzikálech už 21 let. Jeho dvojrole v Mefistovi okouzlila porotu natolik, že dostal Thálii z červeného skla. Hned po přenosu si ji vyměnil s další oceněnou Veronikou Lazorčákovou (33) za zelenou variantu, která mu prý ve studiu bude víc ladit s okolím.

Thálie v novém
24. ročník Cen Thálie se nesl v inovovaném duchu. Režiséra Ondřeje Kepku vystřídal Ivan Pokorný, moderátora Antonína Procházku Taťjána Medvecká a Jan Cina. Ubyly medailonky nominovaných a přibylo více dění na jevišti.

 

VIDEO: Josef Vojtek v muzikálu Mefisto

Exlkuzivní fotogalerii z udílení cen Thálie najdete ZDE!



Přečtěte si
ivoadler
27. 3. 2017 • 11:08

Na 84 vypadá proklatě dobře. Líp než nebožka Špinarová. A dcera? Někdy se holt děti nepovedou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.