Zdravotní peklo Jiřího Bartošky: Choroby poráží úsměvem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zdravotní peklo Jiřího Bartošky: Choroby poráží úsměvem!

Jiří Bartoška s manželkou Andreou.
Jiří Bartoška s manželkou Andreou. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Jiří Bartoška oslavil 70. narozeniny. Na svůj věk vypadá stále skvěle a srší energií. Ani jemu se však nevyhnuly nepříjemné nemoci.

Tou poslední byla zákeřná rakovina mízních uzlin, nad kterou naštěstí vyhrál. Jak ale přišel na to, že je nemocný? „Nebylo mi dobře, tak jsem šel na vyšetření, kde udělali rentgen a našli, moji rádcové, našli... Byla to klika, nejsem z těch, co o zdraví přehnaně dbají, spíš naopak. Všechno bylo naštěstí ve stadiu, kdy se s tím ještě dalo něco dělat,“ prozradil Bartoška v rozhovoru pro časopis Blesk zdraví.

Herec to však zvládal opravdu obdivuhodně. „Pro mě to byla naprosto neznámá situace. Já jsem totiž i přes své zdravotní hříchy nikdy marod nebyl. On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč,“ dodal.

To ale nebyla jediná těžká choroba, se kterou v životě bojoval. Před třiceti lety se například léčil z velmi těžké žloutenky, kvůli níž se musel podrobit dlouhé léčbě a následné rekonvalescenci v lázních. Doufejme tedy, že už si herec všechny zlé nemoci vybral.

Jiří Bartoška o natáčení po rakovině:

Video se připravuje ...
Předchozí Další



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.